Ylioppilaan vaalityö jäi vähäiseksi

Vaikka Mikko Hakoniemi saisi opiskelupaikan Tampereelta historian laitokselta, hän aikoo jättää kirjansa Kurikkaan.

Tuore ylioppilas oli ehdolla kaupunginvaltuustoon ja kipinä poliittiseen vaikuttamiseen syttyi. Vaaleissa hän sai 41 ääntä, mikä on tuoreen ylioppilaan mukaan hieno tulos.

– Minulla jäi kirjoitusten takia oma vaalityö pieneksi. En ollut paljon esillä, joten siihen nähden tulos on hyvä.

Koska hän aikoo jäädä kirjoille Kurikkaan, hän yrittää uudelleen kuntapolitiikkaan myöhemmässä vaiheessa. Hakoniemi näkee itsensä myös paluumuuttajana.

– Jos näyttää siltä, että Kurikassa työllistymismahdollisuudet kehittyvät oikeaan suuntaan, voisin muuttaa takaisin. Kyllä täällä on ilman muuta potentiaalia.

Tampereen lisäksi Hakoniemi on hakenut Turkuun opiskelemaan historiaa ja arkeologiaa. Häntä kiinnostaa myös antiikin Rooma ja siksi hän haki niin ikään Turkuun opiskelemaan latinalaista filologiaa.

– Koko lukioajan mietin, mikä minua kiinnostaa ja mitä haluan tehdä. Vasta nyt loppuaikana tajusin, että historia on kiinnostanut minua aina.

Opiskelijoiden hakuehdot ovat muuttuneet ja nykyään heidän pitää punnita entistä tarkemmin, mistä he ottavat opiskelupaikan vastaan. Ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevat ovat etusijalla, joten moni päättää pitää välivuoden, jos ei pääse siihen kouluun, mihin ehdottomasti haluaa. Hakoniemellä on mahdollisuus vielä pohtia asiaa, sillä hän menee heinäkuussa armeijaan Niinisaloon.

– Ei haittaa, jos en pääse nyt vielä, sillä tässä on haut vielä syksyllä ja keväällä.

HANNELE YLI-VIITALA

Lue koko juttu keskiviikkona 24. toukokuuta ilmestyneestä Jurvan Sanomista.