Tilaajalle

Tuulivoimaloiden kuljetukset näkyvät keskustassa jo maanmuokkauksina

Rasakankaan tuulivoimaloiden osia aletaan kuljettaa Vaasan satamasta tämän viikon, eli viikon 45 lopussa tai viikon 46 alussa Jurvan keskustan läpi. Kuljetusten valmistelu on aloitettu keskustassa maanmuokkaustöillä Liiketien ja Peltoharjuntien risteyksessä, Maamiehenraitilla sekä keskustan liikenneympyrässä.

Kuljetukset aloitetaan keskijännitekojeistoilla, jotka ovat suhteellisen pieniä osia. Ensimmäiset isot kuljetukset koskevat tornilohkoja.

Osa komponenteista, kuten voimaloiden siivet kuljetetaan Teboilin ohi Maamiehenraittia.

– Siivet eivät paina juuri mitään, mutta turbiinikomponentit ja tornilohkot painavat, joten siinä tulisi varmaan painoraja vastaan sillan kohdassa, Ilmattaren rakennuttajapäällikkö Harri Rauma selittää komponenttien kuljetusreittien valintaa.

Keskustan liikenneympyrään tultaessa pitkät kuljetukset viedään suorinta reittiä Jurvantielle, eli kuljetusautot ajavat liikenneympyrää väärään suuntaan. Kulku liikenneympyrään suljetaan muulta liikenteeltä kuljetuksen ajaksi ja paikalla on liikenteenohjaajia. Rauma arvioi, että häiriö liikenneympyrän kohdalla kestää 10–15 minuuttia.

Jurvan Sanomat seuraa projektin etenemistä.

Leena Nyysti