Tilaajalle

Taikalattia loi jännää tunnelmaa ja laittoi lapsiin liikettä – Syyslomatapahtuman suosio ei yllättänyt järjestäjää

Kolea syyskeli laittoi Kurikan liikuntatoimen syyslomasuunnitelmat uusiksi eilen keskiviikkona. Liikuntatoimen tarkoituksena oli alun perin järjestää ulkotapahtuma, jossa lomalaiset olisivat päässeet kunnostamaan polkupyöriään, kokeilemaan ninjaratoja ja jumppaamaan.

– Nopean muutoksen kautta saatiin tänne liikuntahallille taikalattia, joka on todella suosittu 2–5-vuotiaiden lasten keskuudessa. Aikuisten jumppa korvattiin täällä kuntosalineuvonnalla. Sisätiloissa pystytään tarjoamaan vähän supistettu ohjelma, mutta varmasti saadaan liikettä kävijöihin, vs. liikuntatoimen päällikkö Samuli Mäenpää kertoi.

Taikalattia keräsikin paljon lapsia hyppimään videotykin heijastamien vaihtuvien kuvien päällä. Kaiuttimet loivat nurkkaukseen oman äänimaailmansa.

Paikalla viihtyneen Anni Saarelan mielestä juuri taikalattia oli parasta tapahtumassa.

– Tässä on liikunnallisia jahtaamispelejä kalapelistä kuplien rikkomispeliin. Pelivalikoima on valtava ja jokaisessa pelissä on oma tunnelmansa ja äänimaailmansa, kuvaili liikuntatoimen hanketyöntekijä Miska Keto.

”Yllättävän paljon lapsia”

Milla Akseli ja Riina Kallio tyttärensä Sofia Ruohomäen kanssa olivat päättäneet lähteä Kauhajoelta Jurvaan syyslomapäivän viettoon, koska omasta kotikaupungista ei ollut löytynyt yhtä houkuttelevaa tapahtumaa.

– Tällainen liikuntatapahtuma on kiva varsinkin tällaisena päivänä, kun keli on ulkona kamala. Täällä on monipuolisesti aktiviteetteja, arvioi Kallio.

– Lapsettoman silmin tämä tapahtuma on tosi kiva. Yllätyin kuinka paljon täällä on lapsia, kun ollaan kuitenkin Jurvassa, ystävälleen seuraksi lähtenyt Akseli nauroi.

Samuli Mäenpää arvioi, että tapahtuma keräsi kävijöitä noin sata. Tapahtuman suosio ei yllättänyt vs. liikuntatoimen päällikköä, joka kertoi jokaisessa Kurikan taajamassa järjestettävän vastaavanlainen tapahtuma tasapuolisuuden nimissä. Jurvalaisten ja kauhajokelaisten lisäksi tapahtumassa vieraili ainakin vaasalaisia kävijöitä.

Leena Nyysti