Tilaajalle

Sella on laitettu virallisesti myyntiin – Marraskuun lopussa tiedetään, kuinka huutokaupassa kävi

Kurikan Toimitilat Oy on laittanut Jurvassa sijaitsevan Sellan eli entisen Nikkarikeskuksen julkisesti myyntiin marraskuun alussa. Ostajaa kiinteistölle etsitään huutokaupat.com -verkkopalvelun kautta.

– Tavoitteena tällä on saada kiinteistölle valtakunnallista näkyvyyttä ja varmistaa, että tarjouskilpailu on kaikille avoin. Muutaman valtakunnallisen median printti- ja digikanavissa aiomme myös myynti-ilmoituksen julkaista, yhtiön toimitusjohtaja Tapio Ketonen sanoo.

Kiinteistö myydään kokonaisuutena eli kauppaan kuuluvat sekä Hirvelän verstas että Sella.

Hirvelän verstas on Sellan päädyssä, vuodelta 1947 oleva rakennus, jossa on muun muassa opetettu koristeveistoa. Verstaan tilat ovat tällä hetkellä vuokrattuina. Neliöitä verstaassa on noin 240.

Sella eli aiemmin Nikkarikeskuksena tutuksi tullut uusi osa on valmistunut vuonna 2004. Sen pinta-alaksi ilmoituksessa kerrotaan 2 350 neliömetriä. Osa Sellan tiloista on tällä hetkellä vuokrattuina toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla. Sopimukset siirtyvät ostajalle.

Kiinteistö on ollut myynnissä nyt vajaan viikon ja sen aikana se on kiinnostanut kahta tarjoajaa ja korkein tarjous 10 000 euroa. Ilmoitusta on palvelusta käyty katsomassa jo lähes 2 300 kertaa.

– Yhtiön hallitus on määritellyt summan, jonka kohdalla se vielä pidättää oikeuden hyväksyä tehty tarjous. Mutta ihan oikeasti me olemme nyt kiinteistöä myymässä, Ketonen sanoo.

Mikä tämä hallituksen määrittelemä summa on?

– Se on liikesalaisuus, jota emme tässä vaiheessa kerro. Toki ilmoituksesta se on sitten havaittavissa. Kun se taso on tarjouksissa saavutettu, niin sen jälkeen kiinteistö myydään eniten tarjoavalle.

Ketonen painottaakin, että Toimitilat yrittää nyt oikeasti löytää Sellalle uutta omistajaa.

– Me myös odotamme oikeaa tarjouskauppaa. Siksi pienimmäksi korotukseksi huutokauppaan on laitettu tuhat euroa.

Kiinteistön huutokauppa päättyy marraskuun lopussa. Korkeimman tarjouksen tehneen tulee tuolloin seitsemän vuorokauden kuluessa maksaa 5 000 euroa varausmaksu Toimitilojen osoittamalle tilille.

Kurikan Toimitilat Oy pyysi Sellalle myyntilupaa jo vuoden 2018 alussa. Tuolloin kaupunginhallitus päätti kuitenkin perustaa työryhmän selvittämään, millaista toimintaa ja käyttöä rakennuksessa voisi olla. Työryhmän selvitys valmistui syksyllä 2018, mutta hallituksessa se käsiteltiin vasta elokuussa 2019.

Työryhmä esitti, että Jurvan kirjasto siirrettäisiin Sellaan. Kaupunginhallitus ei kuitenkaan vienyt suunnitelmaa eteenpäin, sillä iso osa jurvalaisista halusi pitää kirjastopalvelut koulujen ja kauppojen läheisyydessä. Myyntiluvan hallitus myönsi Toimitiloille syyskuussa.

Tapio Ketonen tietää, että kiinteistön myynti harmittaa monia Jurvassa. Pelkona on pidetty muun muassa sitä, että veistoperinne hiipuu kokonaan ja jurvalaistaiteilijoiden mahdollisuus jatkaa työtään päättyy, jos Hirvelän verstas myydään. Erillisiksi kiinteistöiksi niitä ei kuitenkaan aiota jakaa.

– Sella on siirtynyt kokonaisuutena Toimitilojen omistukseen, joten siksi sitä nyt sellaisena myydäänkin, Ketonen selvittää.

Myyntiajatusta on vauhdittanut erityisesti kiinteistöstä aiheutuvat kulut, joita ei nykyisellä vuokraustasolla pystytä kattamaan, vaikka toimistotiloihin onkin saatu vuokralaisia.

Ketonen toivoo, että Sellan myyntiä ei nähtäisi pelkästään uhkana, vaan myös mahdollisuutena.

– Parhaassa tapauksessa Jurvaan saadaan sellainen toimija, joka tuo sinne jotakin ihan uutta. Positiivinen pöhinä tämän ympärille pitäisi nyt löytää.

JAANA ALA-LAHTI