Ryhti järjestää maastojuoksun SM-kilpailut vuonna 2020

Kurikan Ryhti on valittu järjestämään vuoden 2020 maastojuoksun SM-kilpailut. Ajankohta on todennäköisesti toukokuun alkupuolella.

Kilpailupaikkana toimii Kurikan urheilupuisto ympäristöineen. Nykyistä ratapohjaa vahvistetaan ja laajennetaan kestämään kilpailujen vaatimustaso. Alueelle on tehty myös muita uudistuksia, jotka tukevat tulevia kilpailua ja niiden läpivientiä. Uudistukset on suunniteltu niin, että ne ovat toimivia myös normaalikäytössä.

– Uskon, että kaksipäiväiset kilpailut tuovat Kurikkaan reilut tuhat urheilijaa, kisojen kilpailutoiminnan johtaja Jukka Raittinen sanoo.

Kisojen hakemisesta Kurikkaan päätettiin vuonna 2016 ja hakuprosessi saatiin päätökseen viime syksynä. Koko Ryhdin mukanaolo sekä kaupungin osallisuus ja hieno urheilupuisto nähtiin eduksi ja Kurikka valittiin SM-kilpailupaikaksi.

SM-maastot ovat ensimmäiset yleisurheilun SM-tason kilpailut Kurikan Ryhdin historiassa.

– Kurikan kaupunki on satsannut paljon urheilupaikkojen kehittämiseen ja ylläpitoon. Onkin hienoa, että nyt saamme urheilupuiston alueelle SM-tason kilpailun järjestettäväksi, kertoo Kurikan Ryhdin puheenjohtaja Antti Sairanen.

Kilpailupaikkana urheilupuiston kuntorata on näkyvyydeltään erinomainen. Juoksijat ovat katsojien näköpiirissä lähes koko kilpailun ajan. Reitti on noin kahden kilometrin mittainen ja pisimmällä matkalla reitti kierretään kuusi kertaa.

>>>>>>> Stashed changes