Rajoitukset Etelä-Pohjanmaalla jatkuvat, mutta yleisötilaisuuksien sallittu osallistujamäärä nousee

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujarajoitukset jatkuvat Etelä-Pohjanmaalla. Osallistujien enimmäismäärä kuitenkin nousee: jatkossa tilaisuuksien ja kokousten suurin sallittu osallistujamäärä on 20 henkilöä.

Uudet rajoitukset ovat voimassa 9.2. alkaen 1.3. saakka. Rajoituspäätöksen teki viime viikolla Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Tapahtumia voi edelleen järjestää sallitulla osallistujamäärällä, mutta tällöinkin tapahtumassa on noudatettava viranomaisten ohjeituksia turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Avin mukaan varotoimenpiteiden noudattaminen on välttämätöntä epidemian taltuttamisessa. Joukkoaltistumisten ja koronatartuntojen leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontakteihin keskenään.

Siten tartunnan torjuntatoimista huolehtiminen yleisötilaisuuksissa ja julkisissa kokouksissa on avin mukaan välttämätöntä. Aluehallintovirasto suosittelee myös muiden varotoimenpiteiden sinnikästä noudattamista, jotta epidemiatilanne saadaan helpottumaan. Etelä-Pohjanmaalla on edelleen voimassa esimerkiksi maskisuositus, jonka on antanut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki.