Pakettiauto törmäsi koulubussiin - kuljettaja pakeni paikalta

Pakettiauto törmäsi koululaisia kuljettaneeseen linja-autoon torstaina Jurvan Metsäkylässä. Onnettomuus tapahtui Metsäkyläntiellä puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Jurvan suuntaan tulossa ollut linja-auto oli ollut pysähdyksissä ja oli juuri ottanut koululaiset pysäkiltä kyytiin, kun Sarvijoelle päin menossa ollut valkoinen pakettiauto oli osunut linja-auton etuosaan. Pakettiauto oli jatkanut matkaansa ja aiheuttanut linja-auton kylkeen pitkälle matkalle syvät uurteet. Lisäksi linja-auton kyljessä olevien kuljetusluukkujen kahvoja ja vilkkuja rikkoontui.

Kuljettaja ei pysähtynyt onnettomuuspaikalle, vaan poistui paikalta. Kolarista tehtiin ilmoitus poliisille ja poliisi lähti etsimään kuljettajaa. Etsinnät kuitenkin lopetettiin, kun kuljettaja itse ilmoittautui liikennöitsijälle hiukan ennen puoltapäivää. Poliisi jatkaa nyt asian selvittämistä.

Linja-auton kyydissä oli onnettomuushetkellä noin 40 koululaista. Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

– Pakettiauto oli tullut ihan väärää kaistaa pitkin. Linja-auton nokasta näkee, mihin sen auton peili on osunut. Jos osuma olisi tullut vähänkin enemmän vasemmalle, olisi linja-auton kuskille voinut käydä huonosti. Nyt päästiin vain peltivaurioilla, kertoo Minna Koivisto Liikenne P. Koivistosta.

Kolarista ilmoitettiin välittömästi myös koululle. Siellä tapahtuneesta välitettiin tietoa vanhemmille Wilma-järjestelmän kautta.

– Koululaiset näkivät koko tapahtuman, joten on siellä varmasti kyydissä säikähdetty. Mehän vaadimme, että lapsilla on kyydissämme turvavyö kiinni. Tämä oli nyt myös muistutus siitä, miksi niin tulee tehdä, Koivisto sanoo.

Koiviston arvion mukaan linja-autolle aiheutui törmäyksestä useiden tuhansien eurojen vauriot.

JAANA ALA-LAHTI