Mätsärillä varoja kerho-toimintaan

Kurikan 4H-yhdistys järjestää koirien match show'n eli mätsärin vappuna Kurikan jäähallin pihassa. Mätsäri on leikkimielinen ja epävirallinen koiranäyttely, johon voivat osallistua niin rotukoirat kuin sekarotuiset.

Koiran kanssa voi osallistua yhteen tai useampaan kilpailuluokkaan, joita on neljä: pennut 4–9 kuukautta, juniorit 9-18 kuukautta, pienet koirat (alle 40 senttimetriä) ja isot koirat (yli 40 senttimetriä).

Kilpailussa koirat menevät kehään ensin pareittain. Tuomari tutkii sekä liikuttaa koiria, jonka jälkeen hän palkitsee ensimmäiseksi sijoittuvan punaisella ja toiseksi sijoittuvan sinisellä nauhalla.

Kun kaikki samaan kilpailuluokkaan osallistuvat koirata on arvosteltu, saapuvat kehään takaisin kaikki sinisen nauhan saaneet koirat. Näistä neljä sijoitetaan ja palkitaan. Sen jälkeen luokkansa punaisen nauhan saaneet kokoontuvat kehään ja myös näistä sijoitetaan ja palkitaan neljä koirakkoa.

Luokkien parhaat kilpailevat lopuksi koko tapahtuman voitosta Best In Show -kilpailussa.

Perheen pienimmille mätsärissä on oma lapsi ja lelukoira -kilpailu, johon jokainen alle 10-vuotias voi osallistua oman pehmolelukoiransa kanssa. Lelukoirakilpailussa mukana tuomaroimassa on 4H:n oma maskotti, Topi-nalle, joka palkitsee kaikki lelukoirakilpailun osallistujat.

Ilmoittautuminen mätsäriin alkaa paikan päällä puoliltapäivin, kilpailukehät tuntia myöhemmin.

Tapahtuman tuotto käytetään paikkakunnan lasten ja nuorten kerho- ja kurssitoimintaan. Yleisölle on tapahtumaan vapaa pääsy.