Maskisuositus voimaan kauppoihin koko Etelä-Pohjanmaalla – yli 20 hengen kokoontumisia suositellaan vältettävän, joukkueurheilun toivotaan jäävän tauolle

Koko Etelä-Pohjanmaalla otetaan käyttöön maskisuositus julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Maskin käyttöä suositellaan käytännössä esimerkiksi kaupoissa, kirjastoissa, liikuntaan ja urheiluun käytettävissä tiloissa, kirkoissa ja pankeissa.

Maskia suositellaan käytettävän myös ammattikouluissa ja lukioissa.

Maskisuosituksen on antanut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiistaiaamuna. Suositus on THL:n määrittämä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheen maskisuositus. Sen voi lukea yksityiskohtaisesti THL:n sivuilta .

Alueellinen yhteistyöryhmä on antanut vahvan suosituksen myös muun muassa etätyöhön siirtymisestä sekä joukkueurheilun kilpailutoiminnan tauottamisesta lokakuun loppuun saakka.

Vahva suositus annetaan myös sille, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Suositus on voimassa lokakuun loppuun saakka.

Ryhmä toivoo, että aluehallintovirasto ja kunnat harkitsevat alueella järjestettävien yli 50 hengen kokoontumisten ja tilaisuuksien kieltämistä lokakuun loppuun saakka. Nyrkillä tai sairaanhoitopiirillä ei ole valtuuksia määrätä kokoontumisrajoituksista.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu tähän mennessä koko vuoden aikana 110 koronavirustartuntaa. Muutamia potilaita on sairaalahoidossa.

Viime viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu runsaasti uusia koronavirustartuntoja. Maanantaina uusia tapauksia todettiin kahdeksan. Epidemia on siirtynyt alueella kiihtymisvaiheeseen.

Kurikassa on tähän mennessä todettu yhteensä 13 koronavirustartuntaa. Näistä kolme tapausta on viime viikoilta.

Jarmo Panula