Mallikas kouluruokala sai diplomin

Jurvan peruskoulun ja lukion Oppilasravintola Ryyti on saanut kouluruokadiplomin ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Ravitsemusalan järjestön Ammattikeittiöosaajien myöntämä tunnustus on annettu tätä ennen vain kolmeen muuhun pohjalaiskuntaan.

– Me otamme tämän aivan innostuneina vastaan. Diplomin anominen edellytti, että ensin ruvettiin suorittamaan ravitsemuspassia. Kaikki keittäjät suorittivat sen, kertoo Ryytin emäntä Päivi Korpi-Kaija.

Kouluruokailun tehtävänä on edistää oppilaiden hyvinvointia ja tukea tervettä kasvua ja kehitystä.

Diplomia anoessa piti vastata 45 kysymykseen, jotka koskivat esimerkiksi ruoan laatua, keittiön toimintatapoja ja keittiöhenkilökunnan osaamista.

– Yksi tavoite tässä on, että lisätään kouluruuan merkitystä ja myös arvostusta lasten ja nuorten silmissä, selittää Peuran koulun rehtori Sirpa Kinnari.

Jurvan yläkoululla ja lukiolla on toista vuotta sääntönä, että koulun alueelta ei saa poistua päivän aikana.

– Positiivinen muutos on ollut, että sen jälkeen, kun kiellettiin kaupanmäellä käynti, ruokailijamäärät lisääntyivät, kertoo yläkoulun ja lukion apulaisrehtori Sami Kiukkonen.

– Enemmän meillä ruokaa nyt menee, Korpi-Kaija vahvistaa.

Ryytissä diplomia juhlistettiin tarjoamalla oppilaille jälkiruokana marjarahkaa.

JUHANI PAJUNEN

>>>>>>> Stashed changes