Lauantaijuhlat Kurikan keskustassa

Kurikan keskustan liikenneympyrän avajaisia vietetään lauantaina 13. lokakuuta liikenneympyrän alueella. Avajaiset ovat suuren yleisön tilaisuus, jonne toivotaan kaikkia keskustan yrityksiä ja kurikkalaisia lähituotemyyjiä.

Kurikan keskustan rakentaminen on aiheuttanut enemmän ja vähemmän haittaa keskustan yritysten liiketoiminnalle. Tästä syystä Kurikan kaupungin elinkeinotoimi haluaa kiittää yrittäjiä ja asiakkaita pitkämielisyydestä ja järjestää avajaiset liikenneympyrän alueella.

– Silloin pitää juhlia, kun on juhlan aihe. Se on ollut Formun tiimin ajatus, kun olemme tätä avajaistapahtumaa suunnitelleet, kertoo yritysasiamies Tarja Sandvik.

Niinpä päivä on pyritty suunnittelemaan siten, että kaikille löytyisi jotain kiinnostavaa. Katualue suljetaan vielä kerran, jotta päästään turvallisesti liikkumaan alueella.

Avajaispuheen jälkeen Juha Hietikko ViherHietikosta kertoo kesän työrupeamasta ja siitä, miten katualueen päällystys ja rakenteet on toteutettu. Letkeää musiikkia kuullaan Jokitörmän orkesterin toimesta.

Myös lapset on huomioitu, sillä Kurikan maskotti, Hirvertti Hirvi pitää lapsille kepparirataa. Keppareita on paikanpäälläkin, mutta omat kepparit saa tuoda mukaan. Kasvomaalauksen voi saada 4H-kerhon tyttöjen toimesta ja säävarauksella paikalla on myös pomppulinna.

Hienoa tämän tapahtuman järjestämisessä on ollut se, että yrittäjät ovat olleet mukana yhteistyön suunnittelussa, kertoo Formun tiimi.

– Tällä tapahtumalla haluamme avajaisten lisäksi muistuttaa, että Kurikassa on hyviä kauppoja ja erikoisliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita sekä paljon erilaisia palveluita. Nyt on siis hyvä tilaisuus tulla tutustumaan Kurikan tarjontaan ja ostoksille, vaikka vähän kauempaakin jatkaa Tarja Sandvik.

Magneetin ja tiejärjestelyiden avajaiset puolestaan ovat tiistaina 16. lokakuuta Hotel Kurikassa. Kyseessä on noin sadan hengen kutsuvierastilaisuus. Paikalle saapuu liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.