Kurikka voitti yleisöäänestyksen Vuoden kirjastokunta -kilpailussa – Helsinki vei päävoiton

Kurikan kaupunki sai Vuoden kirjastokunta -kilpailun yleisöäänestyksessä eniten ääniä. Yleisö sai äänestää suosikkiaan Suomen Kirjastoseuran järjestämässä verkkoäänestyksessä. Kurikka sai kisassa 1 167 ääntä.

– Mahtavaa! Onpa hienoa, kiitos! Moni on tuolla kylillä kysynyt, että milloin tämä kisa oikein ratkeaa. Tästä kirjoitettiin paikallislehdissä ja jopa maakuntalehdessä. Myös kaupunki on tiedottanut aktiivisesti ja jakanut meitä somessa, kertoo Kurikan kirjastotoimenjohtaja Johanna Silander.

– Voiton salaisuus on tosi hyvä yhdessä tekeminen, vaikka porukka on pieni. Kukaan ei torppaa ideoita, joten on rohkeus kokeilla, Silander jatkaa.

Voiton itse kilpailussa vei Helsinki, joka on nyt siis vuoden 2019 kirjastokunta. Kilpailun lopputulos julkistettiin lauantaina Helsingin Kirjamessuilla. Päätöksen voittajasta teki toimittaja, kirjailija Jenni Pääskysaaren johtama raati.

Kilpailun finaaliin valittiin Ii, Kurikka, Mikkeli, Tampere ja Helsinki. Kaiken kaikkiaan Kuntaliiton ja Suomen Kirjastoseuran kanssa yhteistyössä järjestämään kilpailuun oli ilmoittautunut 28 kuntaa.

Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa, ja palkinnon tarkoitus on tuoda esiin kirjaston merkitystä.

– Vuoden kirjastokunta -kilpailun avulla haluamme antaa kunnille ja kirjastoille tilaisuuden kertoa omasta toiminnastaan ja onnistumisistaan. Tänä vuonna halusimme nostaa esiin erityisesti kuntien ja kirjastojen lukemisen edistämiseksi tekemää tärkeää työtä, sanoo Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta.

– Kuntalaiset arvostavat eniten kunnan palveluista juuri kirjastoa. Kilpailun avulla tuodaan valtakunnallisesti esiin sitä tärkeää työtä, jota kirjastoissa tehdään, Päivärinta jatkaa.