Tilaajalle

Kurikka ennustaa miljoonan euron alijäämää – Fortumin ja Nesteen osinkotuotot nostanevat tulosta usealla miljoonalla

Kurikan kaupunki on antanut tilinpäätösennusteensa tälle vuodelle. Tilikausi näyttää jäävän ennusteen mukaan noin miljoonan alijäämäiseksi.

Ennustetta nostaa lähes 3,5 miljoonalla eurolla arvio Fortumin ja Nesteen tulevista osingoista, joita on maksettu Kurikalle syyskuuhun mennessä jo yli 9 miljoonaa euroa.

Positiiviset luvut loppuvatkin siihen. Toimintakuluja arvioidaan tulevan 6,6 miljoonaa euroa enemmän kuin talousarviossa. Tästä summasta suurin osa, lähes 5,8 miljoonaa euroa, koostuu palvelujen ostoista.

Verrattuna talousarvioon, toimintakatteen ennustetaan menevän miinukselle yli 6,6 miljoonaa euroa. Vuosikate on yli miljoonan euron verran pakkasella.

Koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset ja poikkeustoimenpiteet ovat vaikuttaneet kaupungin toiminnan eri osa-alueilla yhä tämän vuoden aikana. Tapahtumien rajoitukset ovat vaikuttaneet maksu- ja myyntituloihin heikentävästi.

Lisäksi korona on vaikuttanut esimerkiksi varhaiskasvatukseen, jossa ei ole loma-aikoinakaan yhdistetty ryhmiä tai päiväkoteja.

Valtiovarainministeriö on tehnyt päätöksiä Kurikalle maksettavista valtionosuuksista, joita maksetaan 111 233 euroa budjetoitua enemmän.

Verotulojen kehitys on Kurikalle positiivinen yllätys. Kunnallisverotuottoja arvioidaan tulevan yhteensä 59,7 miljoonaa euroa.

Leena Nyysti