Tilaajalle

Koronatilanne pahenee Etelä-Pohjanmaalla – Nuorin koronapotilas 7-vuotias

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa koronan leviämisvaiheessa. Alueellinen koronayhteistyöryhmä päätti asiasta maanantaina.

Tähän on selvä syy, sillä koronatilanne on nyt pahin koko pandemian aikana. Viime viikolla Etelä-Pohjanmaalla todettiin peräti 168 tartuntaa, mikä on viikkokohtainen ennätys koko pandemian ajalta. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 125.

Neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuus oli maanantaina 151,8/100 000 asukasta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan tartuntoja on ympäri maakuntaa ja paljon joukkoaltistumisia. Tartunnoista suurin osa, lähes puolet, on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulun tai sote-yksikön tartuntaketjusta.

Lokakuussa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin yhteensä 579 koronatartuntaa, mikä on kuukausikohtainen ennätys koko pandemia-aikana.

Erikoissairaanhoidossa oli maanantaina kahdeksan koronapotilasta, joiden ikähaarukka oli 7–92 vuotta. Potilaista kaksi oli tehohoidossa. Terveyskeskuksen vuodeosastolla oli kuusi koronapotilasta. Lokakuun aikana erikoissairaanhoidon vuodeosastolla olleista yli 60 prosenttia oli täysin rokottamattomia.

Etätyösuositus on voimassa marraskuun loppuun saakka.

Maanantaihin mennessä Etelä-Pohjanmaalla 71,8 prosenttia oli saanut ensimmäisen rokotuksen ja 65,7 prosenttia myös toisen rokotuksen.

Jarno Ranta