Tilaajalle

Korona leviää laajasti Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen koronan leviämisvaiheessa, koska korona leviää nyt laaja-alaisesti väestön keskuudessa. Myös sairaalakuormitus on suurta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan viime viikolla Etelä-Pohjanmaalla todettiin 134 tartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 168. Viime viikonlopun aikana todettiin yhteensä 62 tartuntaa.

Tartunnoista lähes puolet on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulusta tai muista sosiaalisista kontakteista. Yhdessätoista prosentissa tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla oli maanantaina viisi koronapotilasta ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla neljä koronapotilasta. Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla sekä loka- että marraskuun aikana olleista yli 60 prosenttia on ollut täysin rokottamattomia.

Etelä-Pohjanmaalla 72,5 prosenttia koko väestöstä on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 67,1 prosenttia myös toisen rokotuksen.

Vaikean tilanteen vuoksi etätyösuositus on voimassa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella marraskuun loppuun saakka.

Jarno Ranta