Kaupunki tiedottaa: kirjastot palaavat normaaliin, uimahallien ajanvarauskäytäntö jatkuu

Kirjastot palvelevat koko Kurikassa jälleen normaaliin tapaan, tiedottaa Kurikan kaupunki.

Kaupunki teki koronarajoituksiinsa muutoksia sen jälkeen, kun Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto totesi, että Etelä-Pohjanmaan maakunnassa ei ole kesäkuun alusta alkaen voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Kirjastot palvelevat jatkossa normaaliin tapaan. Turvavälit ja terveysturvallisuus huomioidaan, mutta muuten rajoitukset on poistettu.

Uimahallien ajanvarauskäytäntöä kaupungissa jatketaan, mutta uintivuoroja on lisätty, joten varattavia uintiaikoja on aiempaa enemmän. Kurikan Molskiksessa voi jatkossakin olla 30 henkilön varaus kerralla yhteen ajankohtaan, mutta hetkellisesti asiakasmäärä saattaa olla jo enemmän.

Jalasjärven Polskiksessa varausmäärää nostetaan 15 samanaikaiseen varaukseen 8.6. alkaen. Lisäksi omien varausten maksimimäärää viikossa on lisätty siten, että itselleen voi jatkossa varata enintään 5 uintikertaa viikossa aiemman 3:n sijaan.

Uimahallien asiakkaiden sisäänpääsyä myös porrastetaan tarvittaessa, jotta turvavälien pitäminen olisi helpompaa.

Nuorisotilat ovat jatkossa käytössä normaaliin tapaan ilman kävijämäärärajoituksia. Turvavälit ja terveysturvallisuus huomioidaan.

Jurvan Nuoppari ja Jalasjärven nuorisotalo Wilhola ovat vielä kesäkuussa auki, mutta Kurikan nuorisotalo Kurnu on kesän suljettuna putkiremontin vuoksi. Heinä- ja elokuun kaikki nuorisotilat ovat kiinni.

Varhaiskasvatuspalveluissa ohjeistukset pysyvät samoina kuin aiemminkin. Lapset voivat tulla päiväkoteihin ja perhepäivähoitajille vain terveinä. Jos lapsella on todettu allerginen nuha, hoitoon voi tulla, mutta tilanteesta kannattaa mainita hoitajille/opettajille. Koronatestien suhteen noudatetaan terveydenhuollon kussakin tapauksessa antamia ohjeita.