Kastepuu pääsee pian paikalleen

Juuri, puu ja sen päälle vielä kruunu. Siinä se kolmen osan kokonaisuus, joista Jurvan kirkkoon tuleva Kastepuu muodostuu. Lisäksi teoksen taakse tulee seinä, johon jurvalaiset ovat saaneet käydä painamassa kädenjälkensä.

Reilu vuosi sitten aloitettu projekti alkaa olla nyt loppumetreillä. Valmiiksi sen ajateltiin ehtivän jo saman vuoden Mikkelinpäivään mennessä. Toisin kävi.

Teosta tekevälle Mikki Paajaselle työstä alkoi sen aloittamisen jälkeen muotoutua niin merkittävä, että hän antoi projektin viedä mukanaan ja antaa aikaa kokonaisuuden kehittymiselle. Se on kannattanut, sillä luonnosvaiheen taideteoksesta on nyt tullut sisällöllisesti vielä jotain paljon suurempaa.

– Tämä on ollut ja tulee olemaan elämäni tärkein työ. Mahtavin työ, jonka olen saanut tehdä, Mikki huokaisee.

Erilaista symboliikkaa teoksesta löytyy todella paljon. Selitys sille kaikelle löytyy yhdestä sanasta. Se sana on rakkaus.

– Kaikki mitä olen tähän puuhun tuonut, on lähes sataprosenttisesti rakkauteen liittyvää. Sehän tämä on, rakkauden puu, Mikki muistuttaa.

Paikoillaan Jurvan kirkossa Kastepuun pitää olla torstaina 9. maaliskuuta. Silloin Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura siunaa työn piispanvierailuun kuuluvassa kaikille avoimessa iltatilaisuudessa.

Samalla Kastepuu saa oksilleen myös ensimmäisen vesipisaran, puisen sinisen riipuksen, johon on kirjoitettu seurakunnan jäseneksi kastetun lapsen nimi.

– Olen siitä ylionnellinen, että piispa tulee siunaamaan teokseni. En olisi voinut uskoa, että pääsen sellaiseen tilaisuuteen mukaan. Ja on kyllä mielenkiintoista nähdä, kuinka piispa reagoi työhöni, kun hän sen näkee, Mikki naurahtaa.

JAANA ALA-LAHTI

Lue lisää 8.2.2017 ilmestyneestä Jurvan Sanomista.