Tilaajalle

Kansanedustaja Norrback esitti nopean metsästystoiveen Jurvan susi-illassa

Kansanedustaja Anders Norrback kannattaa susien kannanhoidollista metsästystä toivoen, että asetus sen sallimisesta menisi läpi ministeriössä ja se saataisiin vahvistettua vielä tämän vuoden puolella.

– Meillä oli vuonna 2016 Närpiön Ylimarkussa susihyökkäys lampolan läheisyydessä. Tuolloin huomasin, että meillä on ongelma, jota ei ehkä vielä tiedosteta, sanoittaa Norrback videochatin yhteydellä Jurvan Sellassa, jossa järjestettiin susireviiriyhteistyöryhmä Närvijoki-Pörtomin susi-infotilaisuus.

– Keskustelut susihyökkäyksen jälkeen poliitikkojen kanssa toimista susiasiaan toivat tuolloin kyllä myötätuntoa, mutta ei ehkä vielä niin paljon kannanottoja. Viranomaisiltakaan ei saanut vastausta kysymyksiin, mihin tämä tulee johtamaan tulevaisuudessa.

Metsästäjien arviot ovat myöhemmin osoittautuneet hyvin paikkansa pitäviksi.

– He tiesivät, miten sudet liikkuvat, mitä tulee tapahtumaan, jos ei mitään tehdä. Ja sillä tiellä nyt ollaan, metsästäjien arviot vuodelta 2016 pitävät nyt hyvin paikkaansa. Väitän, että meidän susien hallintapolitiikka on tänä päivänä susi, lataa Norrback.

– Sudelta tulee taloudellisia tappioita paljon metsästyskoirien ja tuotantoeläimien kautta. Toinen asia on, että ne luovat turvattomuuden tunnetta maaseudulla, jossa sudet liikkuvat. Tämä on viemässä luottamusta politiikkaan ja viranomaisia kohtaan, mikäli asiaan ei tule muutosta.

Norrback istuu maa- ja metsätalousvaliokunnassa, ja siellä on ollut käsittelyssä kansalaisaloite suden kannanhoidollisesta metsästyksestä. Samanaikaisesti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on lähettämässä lausuntokierrokselle asetusta suden kannanhoidollisen metsästyksen sallimisesta jo ensi vuodelle.

Piia Jouppi