Jurvan Sanomat Vuoden paikallismedia -kilpailun finaaliin

Jurvan Sanomat on valittu Vuoden paikallismedia -kilpailun kärkiviisikkoon.

Lehti on ehdolla voittajaksi kerran viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjassa. Muut sarjan finalistit ovat Perhonjokilaakso, Rantalakeus, Sydän-Satakunta ja Tyrvään Sanomat.

Vuoden paikallismedia -kilpailuun voivat osallistua Sanomalehtien Liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui kahdessa kategoriassa 71 lehteä.

Finalistilehtiin voi tutustua Sanomalehtien liiton nettisivuilla .

Kilpailussa arvioidaan lehtien journalistista järjestystä, näkökulmia, visuaalisuutta, yllätyksellisyyttä ja vuorovaikutusta.

Lehtien arvioinnista vastaavat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat. Voittajat julkistetaan 12. marraskuuta.

– On taas mahtavaa palkita paikallismedian parhaimmisto, sanoo Sanomalehtien liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kilpailun tiedotteessa.

Hannikaisen mukaan paikallisen uutismedian merkitys ja luotettavan, faktapohjaisen journalismin tarve on kasvanut entisestään tänä poikkeuksellisena vuonna.

– Finalistilehdet ovat loistava katsaus paikallismedian moninaisuuteen ja niiden tärkeään rooliin omassa yhteisössään, Hannikainen kuvaa.

– Paikallismediat ovat yleisöään lähellä – ne pitävät asukkaat ajan tasalla kunnallisesta päätöksenteosta ja kaikesta elämänmenosta sekä luovat yhteisöllisyyttä.

Vuoden paikallismediakilpailun toisessa sarjassa kilpailevat vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvät paikallislehdet.

Tässä sarjassa finaaliviisikkoon pääsivät Itä-Häme, Koillissanomat, Raahen Seutu, Syd-Österbotten ja Västra Nyland.