Jurvan Sanomat juhlii 45-vuotista taivaltaan julkaisemalla juhlalehden

Jurvan Sanomat on ilmestynyt vuodesta 1976, ja tämä vuosi on lehden 45-vuotisjuhlavuosi. Jurvan Sanomat juhlii merkkivuottaan julkaisemalla juhlalehden torstaina 16. syyskuuta.

Jurvan Sanomien vs. päätoimittaja Jarno Ranta kertoo, että juhlalehdessä on mielenkiintoisia tositarinoita jurvalaisista ja Jurvassa vaikuttaneista ihmisistä.

– Tutustumme esimerkiksi Jurvan Sanomien ikäiseen jurvalaiseen ja jurvalaisen suurperheen elämään. Esittelemme myös huikean kaunista jurvalaista luontoa, joka on kuin suoraan Suomen Lapista. On hienoja pitkospuita, laavuja ja lampia, joissa voi jopa uida keskellä nevaa. Mieti sitä fiilistä, kun voit kuunnella lintujen kaunista laulua, ihailla lumoavan kauniita maisemia ja samaan aikaan uida nevalla lähellä Jurvan keskustaa. Tällaista upeaa kokemusta ei tarvitse hakea kaukaa, kun se on lähellä. Se on meillä Jurvassa, Ranta ihailee.

Ranta huomauttaa, että juhlalehdessä saa paljon tilaa lehden historia. Kaikki alkoi siitä, kun Olavi Kalajainen, Jalo Hiipakka ja Ossi Mäntylä päättivät perustaa paikallislehden, jonka nimeksi tuli Jurvan Sanomat.

Lehden ensimmäisenä vastaavana päätoimittajana oli Kalajainen, ja ensimmäisen kerran Jurvan Sanomat ilmestyi Jurva-päivien yhteydessä 11.6.1976. Säännöllisesti lehti alkoi ilmestyä saman vuoden marraskuussa. Mäntylä kertoo juhlalehdessä lehden syntyhistoriasta.

Kalajaisen lisäksi Jurvan Sanomien päätoimisina päätoimittajina ovat olleet Hannu Siltala, Jaana Ala-Lahti ja joulukuusta 2019 alkaen Jarmo Panula.

Siltala on Jurvan Sanomien neljästä päätoimittajasta pitkäaikaisin. Hän oli lehden päätoimittajana 1.2.1988 alkaen aina kuolemaansa 10.6.2011 asti.

Lehden pitkän historian aikana on sattunut myös kommelluksia. Palveluneuvoja Nina Alanen ja lehden entinen toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälä kertovat juhlalehdessä, että lehteä on joskus tehty toimituksessa jopa yön pikkutunneilla, jolloin paniikki oli kova.