Jurva-70:llä on sarjanousu mielessä – ”Joukkueen kokoonpano on hyvällä mallilla”

Aurinko paistaa vihdoin jalkapalloilijoille, kun ankean koronakevään rajoitusten jälkeen on päästy toden teolla vauhtiin harjoittelussa ja viralliset sarjapelit ovat ovella kesäkuun puolivälissä.

Juniorit pääsivät taistelemaan sarjapisteistä jo kuluvan viikon maanantaina ja tiistaina. Jurva-70:n miesten edustusjoukkue pääsee tositoimiin ensi tiistaina, kun hyväkuntoiselle keskuskentän nurmelle saapuu vieraaksi APV Alavudelta.

Miehet pelaavat Suomen palloliiton Läntisen alueen Kutosessa. Sarja pelataan luonnollisesti lyhennettynä johtuen myöhäisestä alkamisajankohdasta.

Kutosessa on kaksi lohkoa, joista molemmissa pelataan vain yksinkertainen sarja eli 9 ottelua.

Jalkapalloharjoitukset alkoivat kahta kuukautta tavanomaista myöhemmin ja ehkä juuri siitä johtuen harjoitteluaktiivisuus ja into harjoituksissa on ollut korkealla tasolla.

Miesten edustusjoukkueen valmentaja Arto Lehtonen paljasti tavoitteista sen verran, että aina se nousu on mielessä.

Jurva-70:n pelaajarungon muodostavat tällä kaudella nuoret pelaajat. Alle 21-vuotiaita pelaajia on yli puolet noin 20 pelaajan ringissä. Toki mukana on riittävästi myös kokeneita pelimiehiä.

Kokoonpanossa olevat nimet ovat pitkälti tuttuja. Muutama ex-juniori tekee paluun parin välivuoden jälkeen ja Kauhajoelta on joukkueeseen tulossa yksi vahvistus.

– Aina sitä nousua yritetään ja jokaista peliä lähdetään voittamaan. Joukkueen kokoonpano on hyvällä mallilla kun nyt ovat B-juniorit kokonaisvaltaisemmin mukana, Lehtonen kertoo.

Katsojien kannattaakin kiinnittää Arto Lehtosen mukaan huomiota juuri nuoriin pelaajiin, jotka ovat erittäin hyviä, nopeita ja taitavia.

B-junioreiden, kuten myös nuorempien juniorijoukkueiden päävalmentajana toimii Hannu Lång. Nuoret ovatkin ehkä hieman muita valmiimpia alkaviin peleihin, koska he ovat harjoitelleet pienissä ryhmissä hieman jo pidempään kuin miesten joukkueen pelaajat.

Kutosessa pelaavan miesten edustusjoukkueen nuorin pelaaja on Elias Järvinen, joka teki ensiesiintymisen edustuksessa jo viime kaudella, mutta nyt on 15-vuotiaalta pelimieheltä jo lupa odottaa todellista läpimurtoa.

– Ei nämä miesten pelit niin kovin paljoa junioripeleistä eroa. Toki miehet ovat kookkaampia ja sen vuoksi peli on kovempaa, paljastaa Elias Järvinen.

Kokeneista pelaajista se kaikkein kokenein on maalivahti Juhani Kangas. Veteraanimaalivahdiksi itseään kutsuva Kangas pelasi ensimmäiset ottelunsa jo 70-luvulla.

– Olen luvannut olla joukkueen mukana varamaalivahtina, tarkoitus ei ole olla mukana jokaisessa pelissä, Kangas sanoo.

Ykkösmaalivahtina tolppien välissä palloja torjuu Heikki Riippi.

Alkava jalkapallokausi on hyvin arvoituksellinen monestakin syystä. Harjoituskausi pääsi alkamaan pari kuukautta myöhemmin koronarajoitusten takia ja kausi pelataan lyhennettynä, joten jokainen sarjapiste on alusta lähtien tuplasti arvokkaampi kuin normaalisti.

Jarmo Hautamäki