Tilaajalle

Jik haluaa keskittää hammashuollon kanta-Kurikkaan – Vain jurvalaiset vastustivat lausuntoa johtokunnan kokouksessa

Jikin johtokunnan jurvalaisedustajien Anna-Liisa Myllymäen ja Kaija Nyystin vastustus ei riittänyt, kun johtokunta käsitteli perjantaina kokouksessaan tilaajalautakunnalle annettavaa lausuntoa hammaslääkäripalveluiden järjestämisestä Kurikassa.

Myllymäki esitti kokouksessa, että Jikin esittämää lausuntoa asiasta ei hyväksyttäisi. Esitystä kannatti Nyysti, joten lausunnon hyväksymisestä oli äänestettävä.

Äänestyksessä jurvalaiset eivät saaneet taakseen muita, joten lausunto hyväksyttiin äänin 6–2. Jikin johtokunnan muut jäsenet ovat kurikkalaiset Matti Ollila ja Tarja Koskela, jalasjärviset Aila Katila ja Osmo Metsä-Ketelä sekä ilmajokiset Matti Koivuluoma, Regina Ollila ja Matti Ylisaukko-oja.

Metsä-Ketelä ei ollut paikalla perjantain kokouksessa eikä hänen varajäsenenä toimiva jurvalainen Esko Liukkukaan ollut päässyt paikalle.

Myllymäki ja Nyysti jättivät päätöksestä kirjallisen eriävän mielipiteen. Siinä he toteavat, että he haluavat tuoda Jikin tilaajalautakunnan tietoon, että talousarvioon ja palvelusopimukseen lisättäisiin 185 000 euron määräraha yhden hammaslääkärin ostopalveluun Jurvan hammaslääkäriasemalle. Lisäksi he pyytävät huomioimaan Kurikan teknisen lautakunnan talousarviosuunnitelman, jossa on varattu 70 000 euroa Jurvan hammashoitolan muutostöihin.

Käytännössä lausunnon hyväksyminen tarkoittaa sitä, että Jikin johtokunta hyväksyi palveluntarjoajan näkemyksen siitä, kuinka suun terveydenhuollon palvelut Kurikassa järjestetään.

Lausunnossa todetaan, että tehokkain tapa järjestää toiminta on se, että Jurvan hammashoitolan toiminta siirrettäisiin heti Kurikan alueen muihin toimipisteisiin. Jalasjärven hammashoitolan toiminta voitaisiin siirtää sitten, kun Kurikan sote-keskus on valmistunut.

Jalasjärven hammashoitolan tilanteeseen vaikuttaa kuitenkin se, löytyykö alueelta nyt sisäilmaltaan terveitä tiloja, jotka soveltuvat hammashoitolatoimintaan. Jikin lausunnossa on tuotu esille, että nykyisissä Jalasjärven hammashoitolan tiloissa henkilökunta on oireillut laajasti sisäilmaongelmien vuoksi saneerauksista ja remonteista huolimatta.

Anna-Liisa Myllymäen mukaan Jurvan kannalta tilanne vaikuttaa toivottamalta. Hän ei tällä hetkellä löydä kuin yhden keinon, jolla hammashoitola voidaan Jurvassa säilyttää.

– Kurikan pitää korvamerkitä talousarvioonsa varat Jurvan hammashoitolan toimintaa varten. Kyse olisi noin 200 000 eurosta. Jikin tilaajalautakunnan ja kaupunginhallituksen on toki ensin käytävä asiasta keskustelu ja tehtävä tarvittavat päätökset. Lopultahan määrärahasta päättää kaupunginvaltuusto, jos kaupunginhallitus sen talousarvioesitykseensä tuo, itsekin valtuustossa istuva Myllymäki sanoo.

 

JAANA ALA-LAHTI

EDIT: Juttuun on lisätty eriävän mielipiteen sisältö 30.10.2019 klo 17.12.

Lisää aiheesta