Hallinto siirtyy kaupungintalolta Sellaan – syynä vakavat vauriot rakenteissa

Kurikan kaupungin keskushallinnon henkilöstö siirtyy työskentelemään kaupungintalolta Sellaan, sillä Velsanmäellä sijaitsevassa kaupungintalossa on sisäilmaongelmia.

Kaupungintalon 1. kerroksessa ja osassa toista kerrosta on syyskuun aikana tehty tarkastus ja tutkimus, jonka yhteydessä on otettu näytteitä rakenteista. Tutkimus tehtiin, koska talossa työskentelevät olivat oireilleet.

Tutkimuksessa havaittiin jo aistinvaraisesti viitteitä mikrobivaurioista ja mittauksissa paljastui havaintoja kohonneista kosteuspitoisuuksista rakenteissa. Näytteiden mikrobianalyyseissä löytyi runsaasti tai erittäin runsaasti kosteusvaurioihin viittaavia mikrobeja, joista osa on myös mahdollisesti hometoksiineja tuottavia mikrobeja.

Henkilöstön oireilun ja sisäilmatilanteen vakavuuden vuoksi keskushallinnon henkilöstö siirtyy mahdollisimman pian väliaikaisesti vuokralle Sellaan. Siellä henkilöstö työskentelee, kunnes saadaan ratkaistua, miten hallinnolle saadaan yhteiset tilat Kurikan keskustan alueelta. Kaupungin tekninen toimi selvittää ratkaisuvaihtoehtoja.

Edellisen kerran Sella on toiminut väistötilana, kun Jurvan terveysaseman palvelut siirrettiin sinne vuonna 2015 terveysaseman remontoinnin aikana.

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus käsittelee myös Kurikan kiinteistöjen tilannetta. Kaupungintalon lisäksi ongelmia on muun muassa koulurakennuksissa, Kurikan pääkirjastossa ja uimahallissa. Lisäksi ongelmia on havaittu Kurikan keskustassa toimivan perhekeskuksen tiloissa, joka on vuokrattu yksityiseltä.

Kokouksen esityslistalla todetaan myös, että väistötiloiksi soveltuvista tiloista on pulaa koko Kurikan alueella ja tilanne vaatii suuria toimenpiteitä.

Hallitukselle esitetään nyt, että Kurikkaan perustetaan kiinteistötyöryhmä, jonka tehtävänä on muun muassa luoda kokonaiskuva kriittisistä kiinteistöistä ja luoda lista väistötilakäyttöön soveltuvista terveistä kiinteistöistä.

Hallinnon siirtymisestä Sellaan kaupunki tiedotti perjantaina.

JAANA ALA-LAHTI