Hakola reagoi koronakriisiin: avaa verkkokauppansa muille design-yrityksille, mukana muun muassa jurvalainen Peltola

Jurvalainen Hakola Huonekalu Oy on avannut verkkokauppansa ilmaiseksi myös muiden suomalaisten design-tuotteiden myyntikanavaksi. Perusteena on koronaviruksen yrityksille aiheuttama tilanne.

– Kivijalkamyynti on useimmilla suomalaisilla design-yrityksillä romahtanut totaalisesti. Oman digikanavamme tarjoaminen muiden ystäviemme käyttöön on vähintä mitä voimme tilanteessa tehdä, sanoo Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola yhtiön tiedotteessa.

Hakolan verkkokaupassa vieraili viime vuoden aikana yrityksen mukaan satojatuhansia ihmisiä.

– Emme voi vain katsoa sivusta, miten muotoilun parissa toimivat suomalaiset pienyrittäjät, suomalainen käsityöperinne ja tuotanto pakotetaan polvilleen, saatikka että antautuisimme itse. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä, Hakola toteaa.

Kauppaan on tullut tarjolle muun muassa jurvalaisen Peltolan, Lapuan Kankureiden ja Eero Aarnio Originalsin tuotteita.

Muiden yritysten tuotteita sisältävä mallisto on nimetty verkkokaupassa Hakolan Ystävät -mallistoksi. Tuotteita yhdistää muun muassa kotimaisuus ja pitkäikäisyys. Yhtiön tiedotteen mukaan kauppa on auki korkeatasoisille suomalaisille design-tuotteille.

– Tiedämme, että nyt jos koskaan suomalaiset ymmärtävät sinivalkoisen ostamisen merkityksen. Me teemme sen osaltamme helpommaksi ja turvalliseksi. Siinä voittaa koti, ihminen ja kansantalous, Hakola sanoo.