Ely: Vaasantie ja Koskenkorvantie saavat kesällä uutta päällystettä

Vaasantie Jurvassa saa ensi kesänä uutta päällystettä. Tie päällystetään uudelleen koko leveydeltään Teuvantien risteyksestä Laihiantien risteykseen saakka.

Lisäksi Koskenkorvantietä päällystetään uudelleen Vaasantien risteyksestä Tainuskyläntien risteykseen saakka. Tie päällystetään uudelleen koko leveydeltään ja sille tehdään lisäksi sekoitusjyrsintää, joka parantaa tien pohjarakennetta.

Päällysteurakoista kertoo ely-keskuksen projektipäällikkö Timo Kulmala.

– Päällysteet tehdään kesällä, syyskuun loppuun mennessä, Kulmala sanoo.

Päällysteurakoille valitaan urakoitsija lähiaikoina.

Jurvan Sanomissa 23.1. kerrottiin, että Vaasantien osuus Jurvan keskustasta pohjoiseen olisi syksyllä poistettu ely-keskuksen paikattavien teiden listalta. Samaa asiaa käsiteltiin myös lehden pääkirjoituksessa 20.2.

Nyt kuitenkin tie on saamassa uutta päällystettä. Timo Kulmala ei osaa sanoa, onko tie poistettu syksyllä kyseiseltä listalta vai ei.

– Kohteista tietävä henkilö on nyt lomalla.

Muille Jurvan tieosuuksille uutta päällystettä ei ole tulevana kesänä tulossa. Ely-keskuksen mukaan kuoppia kuitenkin paikataan. Myös paikkauslistalta poistetuilla tieosuuksilla paikataan liikenneturvallisuutta vaarantavat vauriot.

Monia paikkauksia joudutaan kuitenkin odottamaan kesään saakka, kertoo ely-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuriyksikön johtaja Anders Östergård.

– Kylmämassat eivät kerta kaikkiaan pysy kovin kauan kiinni märässä alustassa. Vasta joskus vapun tienoilla päästään tekemään pysyviä paikkauksia, Östergård sanoo.

Jonkin verran paikkauksia kuitenkin tehdään myös talviaikana.

Miten määrittelette, mikä kuoppa on liikenneturvallisuutta vaarantava?

– Se on tietysti hyvä kysymys. Meidän aluevastaavamme ja urakoitsijamme kiertävät katsomassa paikkoja. Syvät kuopat ja terävät asvaltin reunat ovat tietysti sellaisia, joista saattaa aiheutua vaurioita.

Östergård sanoo, että monet päällystetyt tiet ovat harmillisen huonossa kunnossa. Syynä on rahoituksen riittämättömyys.

– On sellaisia teitä, jotka ovat aivan atomeina. Jos sinne laittaa yhden paikan, viereen tulee seuraavana päivänä uusi reikä. Tieverkon kunto on mennyt hyvin hankalaksi.

JARMO PANULA