Eltel rakentaa tiet ja muun infran Saunamaan tuulivoima-alueelle

Kurikan ja Teuvan alueilla olevan Saunamaan tuulivoima-alueen infrastruktuurin rakentamisesta vastaa Eltel.

Yritys on solminut sopimuksen, jossa se vastaa kahden uuden tuulivoima-aluehankkeen infrastruktuurin rakentamisesta Länsi-Suomessa. Toinen tuulivoima-alueista on Kauhajoelle tuleva Suolakankaan alue.

Sopimuksen hankkeista Eltel teki brittiläisen sijoitusyhtiö Octopusin ja ranskalaisen, uusiutuvan energian kehittäjän Valoremin kanssa. Sopimuksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Octopus ja Valorem sijoittavat hankkeeseen yhteensä 80 miljoonaa euroa. Eltelin toimitukseen kuuluu hankkeen infrastruktuurityöt eli tiet, nostokentät, voimaloiden perustukset, kaapelointi ja sähköasemat.

Kahden puiston kokonaiskapasiteetti on 71,4 megawattia ja niissä on yhteensä 17 turbiinia. Voimaloista kolme on Kurikan puolella.

Hankkeet toteutetaan markkinaehtoisesti ilman valtion tukea ja hankkeiden kehittämisestä on vastannut Megatuuli. Tuulivoima-alueiden rakentaminen on jo alkanut ja ne valmistuvat vuoden 2020 jälkipuoliskolla.

– Nyt solmitut hankkeet ovat jatkoa Eltelin menestyksekkäälle tuulivoimarakentamiselle. Eltel on aikaisimpina vuosina ollut rakentamassa muun muassa Annankankaan, Nikkarinkaarron ja Kuolavaara-Keulakkopään hankkeita. Viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti omaan tuulivoimaosaamiseen. Meillä on hyvä valmius hoitaa haasteelliset kokonaistoimitukset, kertoo Eltelin tuulivoimaliiketoiminnan myyntijohtaja Antti Lassila tiedotteessa.

Annankankaan ja Nikkarinkaarron alueet ovat Raahessa, Kuolavaara-Keulakkopää Kittilän ja Sodankylän kuntien alueella.

JAANA ALA-LAHTI

Lisää aiheesta