Anne kuunteli ja ratkoi Ainon arkisia pulmia

Kurikan yritysasiamies Anne Koskela oli keskiviikkona tutustumassa Aino Antilan liiketoimintaan Jurvan Asusteessa. Antila on ainut jurvalainen yrittäjä, joka pääsi mukaan Anne yrittää -kampanjaan.

Sen aikana Anne kiertää mahdollisimman erilaisia yrityksiä ympäri Kurikkaa. Kampanjan ensimmäiselle kierrokselle haki 35 kurikkalaista yrittäjää. Jurvalaisista mukaan haki kuusi yrittäjää.

– Aino oli ensimmäinen, joka ilmoittautui tähän mukaan, Anne kertoi.

Anne käy puolen vuoden ajan kerran kuukaudessa yhdessä yrityksessä. Yritykset valittiin mukaan siten, että ne jaettiin ensin toimialan mukaan kuuteen ja jokaisesta valittiin yksi. Valinnat tehtiin arpomalla.

Valinnassa ei kiinnitetty huomiota alueisiin, sillä Kurikan kaupungille kaikki Kurikan yritykset ovat kurikkalaisia.

– Syksyllä aloitan uuden kierroksen yrityksissä. Siihen alkaa haku toukokuussa, Anne kertoi.

Tällä kertaa mukana olevat yritykset ovat pieniä, yksityisten yrityksiä. Mukaan saavat hakea myös suuremmat yritykset, mutta Anne uskoo, että hänellä on eniten annettavaa pienille yrityksille.

– Kolmen vuoden aikana olen huomannut, että isoilla yrityksillä haasteet ovat suurempia. Minulla on eniten annettavaa ruohonjuuritasolle. Suurissa yrityksissä on omat työntekijät tiettyyn tehtävään, kun taas yksinyrittäjä edustaa koko kirjoa. Asiakkaistani 99 prosenttia on pieniä yrityksiä, sillä ne kuuluvat minun toimialueeseeni.

Yrityskäynnistä on eniten hyötyä silloin, kun yritysasiamies osaa katsoa liikettä ulkopuolisen silmin. Ainon tapauksessa Anne antoi vinkkejä yrityksen sisustukseen ja näyttävyyteen sekä sosiaalisen median valjastamiseen parhaalla tavalla Asusteen käyttöön.

Aino kehui Annen ideaa tempauksesta toimivaksi yrittäjän kannalta. Yksin työskentelevä voi jäädä jumiin ajatuksiinsa ja ideoihinsa.

– Olen pitkään tätä odottanut. Halusin saada hänet tänne helmikuussa, sillä tämä kuukausi on minulle hiljaisin.

– Minulle tärkeintä on tällainen aivoriihen tyylinen keskustelu asioista, jotka ovat minun arjessani läsnä. Yksinyrittäjiä on paljon eri aloilla ja tämä on kestävyyslaji. Annen tuomalla energialla saan lisää puhtia omaan tekemiseeni, Aino jatkoi.

HANNELE YLI-VIITALA

Lue koko juttu Annen käynnistä keskiviikkona 15. helmikuuta ilmestyneestä lehdestä.