Tilaajalle

Alennusten aika ei lopu perjantaihin: fiksu suunnittelee ostoksensa kunnolla

Black Friday (26.11.) lähenee vilkkaasti tuoden mukanaan alennukset ja antaen aloituksen joulusesongille.

Aiemmin joulusesongin on ajateltu alkavan vasta itsenäisyyspäivänä, mutta nykyään lahjojen osto alkaa jo marraskuussa.

Black Fridayna olevia alennuksia käytetään toki myös muiden ostosten tekoon. Ostosten tekeminen Black Fridayn aikana ei ole aina helppoa, joten mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ostoksia tehdessä?

Luuletko löytäneesi hyvän tarjouksen? Kaupat ovat veikeitä ja saattavat välillä laittaa todellisuudessa mitättömiä alennuksia, jotka kuitenkin näyttäytyvät hyvinä. Varmista, että saat toivomasi tarjouksen vertaamalla tuotteen hintaa normaalisti tai jopa toisessa kaupassa, tuotteen alennettuun hintaan.

Varsinkin pakettitarjouksien kohdalla kannattaa olla tarkkana alennuksen todellisuudesta. Tarkista aina tuotteiden erilliset normaalihinnat ja normaali kokonaishinta, niin voit olla varma tarjouksen vilpittömyydestä.

Onko tapanasi ostaa itsellesi turhiakin tavaroita, jos ne vain löytyvät hyvissä alennuksissa? Vältä heräteostoksia suunnittelemalla itsellesi selkeä kauppalista. Tutki alennuksia jo valmiiksi kauppojen nettisivuilta tai lehdistä, ota muistiin mitä tarvitset ja pidä kiinni listastasi ostoksia tehdessä.

Alennukset ovat houkuttelevia ja moni tuote voi helposti olla tarvittava. Kaikkea ei kuitenkaan kannata ostaa. Kauppalistan lisäksi on viisasta tehdä itselle budjetti. Mieti itse paljonko rahaa olet valmis käyttämään ja pohdi myös, ovatko tuotteet edes alennuksien kanssa fiksun hintaisia.

Sinulla on aikaa! Älä aiheuta itsellesi stressiä aikataulun osalta. Vaikka Black Friday itsessään on yhden päivän asia, kestävät alennukset ja tarjoukset nykyään pitempään. Black Fridayn jälkeistä maanantaita kutsutaan nykyään Cyber Mondayksi. Tällöin alennukset ovat monilla kaupoilla yhä voimassa. Moni kauppa myy tarjouksilla jo ennen perjantaita, joten ostoksia voi tehdä etukäteen ja pahimman ruuhkan saattaa välttää.

Pinja Pöytälaakso

Lähteet:

https://www.iltalehti.fi/hintaopas/a/a6531390-cfac-480a-84d9-0c8079e514a7

https://global.techradar.com/fi-fi/black-friday/10-vinkia-onnistuneeseen-black-fridayhin