Aku Autio pääsi sittenkin taloon – vaaleissa ehdolla ollut aloitti Janne Sankelon eduskunta-avustajana

Jurvaan sukujuuriltaan ylttävä, jalasjärvinen Aku Autio on valittu kauhavalaisen kansanedustaja Janne Sankelon (kok.) eduskunta-avustajan tehtävään.

Autio on 24-vuotias tradenomi, Kurikan kaupunginvaltuutettu ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja. Hän on toiminut erilaisissa kunta-, puolue- ja opiskelijapolitiikan tehtävissä vuodesta 2012 lähtien.

– Autio on pohjalaiseen tapaan luotettava, työteliäs ja monilla tavoin kyvykäs tekijä. Avustajana hän on sitoutunut tukemaan minua työssäni kansanedustajana siten, että voin palvella isänmaata ja pohjalaisia parhaan kykyni mukaan, Sankelo toteaa.

Sankelon mukaan Aku Aution rehti pohjalainen luonne, monipuolinen osaaminen ja verkostot sekä syvällinen käsitys politiikasta tukivat valintaa.

– Odotan innolla, että avustajan työ alkaa kaikessa monipuolisuudessaan ja haastavuudessaan. Haluan edesauttaa, että kansanedustaja Janne Sankelo pystyy panostamaan tehtäväänsä täydellä teholla. Minulle on kunnia saada tukea pätevää pohjalaista kansanedustajaa, Autio toteaa.

Autio aloitti tehtävässään 7. toukokuuta. Hän oli myös itse ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Ääniä ensikertalainen sai Vaasan vaalipiiristä 1 298.

JAANA ALA-LAHTI