Uutiset

Jalasjärven siunauskappeli pois käytöstä

  • Jarmo Panula

Jalasjärven siunauskappeli jää pois käytöstä sisäilmaongelmien takia, tiedottaa Kurikan seurakunta.

Jalasjärven siunauskappelin sisäilma on seurakunnan mukaan heikentynyt viime vuosina huoltotoimista huolimatta. Seurakunnan työntekijät ovat raportoineet sisäilman laatuun liittyvistä ongelmista ja tällä hetkellä seurakunnalla on useita työntekijöitä, jotka eivät voi työskennellä rakennuksessa sisäilmasta johtuvien oireiden takia.

Siunauskappeliin tehty sisäilmatutkimus valmistui marraskuussa. Sen mukaan rakennusta ei nykykunnossa suositella käytettäväksi sisäilmaongelmien vuoksi. Myös työterveyslääkäri on todennut, että mikrobivaurioista aiheutuvan terveydellisen riskin vuoksi rakennuksen käyttöä nykykunnossa ei suositella.

–Työnantajan vastuulla on tarjota työntekijöille terveelliset työskentelyolosuhteet, seurakunnan tiedotteessa todetaan.

Kurikan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti 20.12. pidetyssä kokouksessaan, että siunauskappelissa pidetään enää sovitut hautajaiset, jonka jälkeen kappelia ei enää käytetä. Tulevat hautaukset toimitetaan Jalasjärven kirkossa.

Kurikan seurakunnan kiinteistöstrategiassa on linjattu, että kappelista luovutaan. Kirkkovaltuuston joulukuun kokouksessa asiasta kuitenkin tehtiin vielä ponsi, jossa esitettiin, että kappelin tilannetta vielä selvitettäisiin.

Seurakunnan tiedotteen mukaan kirkkoneuvosto pohtii rakennukseen liittyviä kysymyksiä vuoden 2023 puolella.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli