Miten joustoluotot toimivat?


Pieneen ja keskikokoiseen rahantarpeeseen on monesti vaikea saada nopeaa korjausta. Olipa kysessä auton korjaus tai puhelimen rikkoutuminen voi tilanteeseen olla vaikea reagoida, jos palkkapäivään on vielä matkaa. Joustoluotot ovat suhteellisen uusi tulokas lainamarkkinoille ja monella on yhä epäselvyyksiä siitä, miten ne toimivat. 

Pieniin kulueriin on vaikea löytää oikean kokoista lainaa. Joustoluotot onkin suunniteltu juuri tätä tarvetta silmällä pitäen.

Joustoluottoja myönnetään helpommin kuin perinteisiä pankkilainoja ja niiden hakeminen on helppoa ja nopeaa. Mutta miten siis eroaa perinteisistä pankkilainoista ja miten voit löytää parhaan luottosopimuksen?

Joustoluotosta apua moneen tarpeeseen

Joustoluotto, toisin kuin perinteinen pienlaina tai pikavippi, ei ole könttäsumma joka siirretään tilillesi kokonaisuudessaan. Sen sijaan joustoluoton voi hakea esimerkiksi 2000 euron luottokattoon saakka ja siitä voi tehdä nostoja omalle tililleen tarvittaessa. Maksat myös korkoa vain lainaamasi määrän mukaisesti.

Tämä on monelle lainaa tarvitsevalle hyvä ratkaisu, sillä vaikka pieniä lainoja olisi tarvetta nostaa useamman kerran, ei kuluttajan tarvitse ottaa useita erillisiä pienlainoja, joita on vaikea hallinnoida. Jos joustoluottoa on myönnetty esimerkiksi 2000 euroon saakka, voi rahaa nostaa silloin kun sitä tarvitsee ja sen jälkeen maksaa lainaa takaisin sovitussa aikataulussa.

Näin ollen joustoluotto muistuttaa hieman luottokorttia, mutta monien tarjoajien joukosta voi olla vaikea löytää itselleen sopiva ja mahdollisimman hyvä luotto. Tähän pulmaan ratkaisuksi markkinoille on saapunut kansainvälisesti tunnettu Matchbanker.fi, joka tekee työlään lainavertailun puolestasi. Sinun tehtäväksesi jää vain suosikkisi valinta ja voit siirtyä suoraa lainoittajan kotisivulle ja täyttää lainahakemuksen.

Miten joustoluottoa haetaan?

Joustoluotto toisin kuin perinteinen laina on erittäin helppo ja nopea hakea. Lainan hakemista varten täytyy täyttää vain muutama kohta lainanmyöntäjän sivustolla ja yleensä lainapäätös saapuu muutamissa minuuteissa. Joustoluoton hakemista varten tarvitaan vain:

- Henkilötiedot kuten sosiaaliturvatunnus henkilöllisyyden todentamiseksi

- Pankkitili joka vastaa henkilötietoja. Näin lainaa voi nostaa tilille nopeasti ja toisaalta myös lainan turvallisuus on taattu, sillä lainaa voi nostaa vain lainanottajan tilille.

- Summa jonka haluat lainata.

- Ja joitain joustoluottoja varten voi tarvita myös todisteen tuloista, eli takaisinmaksukyvystä. Tämä johtuu siitä, että joustoluottoja varten kuluttajan ei tarvitse antaa takeita lainalle.

Joustoluoton hakeminen on siis helppoa ja koko prosessin voi tehdä nopeasti netissä. Yleisin rajoitus joka lainaajilta löytyy on 20-vuoden ikäraja, mutta tästäkin löytyy poikkeuksia ja 18-19 vuotiaat ovat monesti myös oikeutettuja pienempiin lainoihin.

Vinkkejä edullisen lainan hakuun

Joustoluoton hintaan vaikuttaa pääasiallisesti muutama seikka joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun haet lainaa mahdollisimman edullisesti.

1. Lainasumma. Lainan määrä vaikuttaa aina lainan hintaan. Moni alle 2000 euron joustoluotto on matalampi korkoinen kuin sitä suuremmat lainat.

2. Lainan takaisinmaksuaika. Mitä pidemmäksi aikaa lainan ottaa sitä enemmän korkoa täytyy kokonaisuudessaan maksaa. Mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä halvempi joustoluotto on.

3. Lainantarjoaja. Eri lainantarjoajilla samankaltaisten lainojen hinnat voivat vaihdella rajustikin, tämän takia lainantarjoajat kannattaa kilpailuttaa lainavertailupalvelun avulla.

4. Lainan takaisinmaksu ajallaan. Jos lainan maksu myöhästyy tai eräpäiviä joutuu siirtämään, voivat alunperin edullisen lainan kulut yhtäkkiä kasvaa huomattavasti. Tämän takia lainaa ottaessa kannattaakin suunnitella huolellisesti, että lainan saa maksettua takaisin ajallaan.

Vaikka joustoluotot ovat uusia Suomen markkinoilla, muutamalla helpolla muistisäännöllä ne voivat olla hyödyllinen apu monen yllättäviin rahahuoliin. Muistissa kannattaa vain pitää muutama sääntö ja joustoluottojen kulut pysyvät kohtuullisina. Kun lainanoton suunnittelee huolellisesti, eivät kulut nouse yllättäen.