Vielä ehtii paneutua vaaleihin

Nyt on vielä pari viikkoa vaaleihin, kun tätä kirjoitan. Kurikan kaupunginvaltuusto tulee uusiutumaan aika rajusti, kun on niin monta nykyistä valtuutettua jättänyt uusimatta vaalivaltakirjansa, hyvä niin!

Nykyinen valtuustokausi on sujunut todella nihkeästi kaiken maailman valittajien ansiosta. Jopa kaupunginhallituksen jäsenet, jotka istuvat kaiken tiedon keskellä, tekivät valituksia päätöksistään.

Onneksi kaikki valitukset ovat tulleet hylättyinä ja siten työt pääsevät vihdoin alkuun. Tuo valittaminen on aiheuttanut sen, että lähes kaikki investoinnit ovat seisoneet ja nyt sitten ruuhkautuvat kerralla tehtäväksi.

Tuo valituskierre on myös nostanut kaikkien investointien hintaa merkittävästi. Nuo hurskastelijat, jotka valituksia ovat tehneet, nyt kauhistelevat yhtäkkisiä investointeja, miksi?

Itsehän ovat sen valituksillaan aiheuttaneet. Suunnitelmallisuus olisi järkevämpää.

Nuo investoinnit, joista on jo päätetty, lisäävät hetkellisesti kuluja tekovaiheessa, sitten siirtyvät pääomana taseeseen ja pienentävät käyttökuluja nykyaikaan siirtymisellä.

On huomattava, että kun nyt investoinnit tehdään, niin sitten ei tarvitse satsata nykyistä rahamäärää kunnostuksiin ja väistötiloihin. Saadaan turvalliset ja terveelliset ja toimivat tilat.

Muutama kysymys: onko järkevää tunkea kaikki mahdollinen rakentaminen Kurikan keskustaan jo kalliimpien rakennuskustannusten vuoksi (paalutukset)? Elämää on myös kilometrin säteellä kirkosta kauempana.

Ihmettelen kovin, miksi pitäisi suunnitella Kurikkaan yksi 10 miljoonan uimahalli, kun samalla rahalla saa parempaa palvelurakennetta tekemällä kaksi uimahallia tai jopa kolme? Nykyisen Molskiksen uima-altaan voisi varmaan myös kierrättää, kuinka?

Helppo niiden on sanoa, jotka asuvat kanta-Kurikan keskustassa, että muualla ei tarvita mitään. Nyt pitää suvaita, että meillä on kolme erilaista toimivaa taajamaa!

Kun äänestäjänä sinä etsit omaa ehdokastasi, käy tutustumassa mitä kaupunginhallituksen, valtuuston ja lautakuntien kokouksissa on tapahtunut.

Onko sinun mahdollinen ehdokkaasi ollut siellä aktiivinen? Vai onko aktiivisuus alkanut vasta nyt, kun vaalit ovat käsillä?

Tärkeintä on kuitenkin että äänestäjät ovat aktiivisia!

Eija Mäntymäki (kesk.), kuntavaaliehdokas