Salkunhoitajat Kurikan ulkopuolelta, mutta Kurikan palkkalistoilla

Koronakriisin aiheuttaman talouskurimuksen myötä myös Kurikka on pian isojen valintojen edessä.

Yritetäänkö säästää Kurikassa 10 miljoona euroa? Vai palkataanko Tukholmaan noin 3–5 hengen tiimi finanssialan ammattilaisia (ei riittävää osaamista Suomessa) ja annetaan heidän ongelmaksi tehdä lisää rahoitustuottoja 10 miljoonaa euroa vuodessa sekä kattamaan omat kulunsa, noin reilu miljoona euroa vuodessa?

Voidaan siis valita, rajataanko tämä 8-numeroinen ongelma noin 100 neliön toimistoon Tukholmassa? Vai tuodaanko se kaikkien 20 000 kurikkalaisen ongelmaksi irtisanomisina, lomautuksina ja heikentyneinä palveluina?

Toimintamalli Tukholmassa olisi samanlainen, kuin norjalaisten salkunhoitajatiimeissä, joissa yhdellä tiimillä on vain noin 15–20 osaketta. Tukholman toimiston työntekijöiden tehtävänä on keskittyä joka päivä noin 7-8 tunnin ajan näihin 15 yritykseen. Ehkä myydä hieman osakkeita, jos markkina on vahva, ostaa takaisin, kun markkina heikko ja niin edelleen.

Miten nämä ihmiset saadaan motivoitua? Työehdot ja kannustimet laaditaan tasolle, jossa jokainen finanssiosaaja tajuaa, että voivat jäädä eläkkeelle 5–10v aikana, jos hoitavat työnsä hyvin.

Pitkällä tähtäimellä, 2030-luvulla varainhoito siirtyy Kurikkaan ja varainhoitoa pyörittävät kurikkalaislähtöiset salkunhoitajat, joista osa on koulutettu ulkomaisissa maksullisissa huippuyliopistoissa.

Kurikasta tulee kunta, jossa lahjakkaat nuoret näkevät, että Kurikassa vain taivas on rajana omalle kehittymiselle.

Pasi Partanen