Pannukakku, litteän maan myytti osa 3

Tälle 3-osaiselle kirjoitussarjalle alkusysäyksen antoi Pohdiskelijan kolumni, jossa maapallo vs. pannukakku käsite nousi esille ja jota tarkastelin kahdessa edellisessä osiossa.

Kolumnissa oli myös lause: ”amerikkalaisessa nettikeskustelussa yhä lisääntyvä joukko on hylännyt evoluutioteorian ja uskoo, että kaikki tapahtui seitsemässä päivässä”.

No, ei tapahtunut, vaan kuudessa, ja ilmiö on maailmanlaajuinen, ei vain amerikkalainen. Eräs syy tähän lienee tietysti internet.

Niin sanotun suuren yleisön on nyt helpompi haalia tietoa, valitettavasti myös ”huuhaatietoa”, mutta asian kääntöpuoli on, että valtamedia on menettänyt monopoliasemansa mielipiteen muokkaajana. On myös syytä pohtia, onko yleinen mielipide aina oikeassa.

Juuri evoluutio on se yleinen mielipide jota valtamedia, koululaitos, yliopistot ja varsinkin tiedemaailma ylläpitävät. Jos joku uskaltaa sitä arvostella tai epäillä, saa hyvin pian kuulla olevansa ymmärtämätön, tietämätön, naiivi fundamentalisti, tieteen vastustaja.

Tarkastellaanpa erästä evoluution kulmakiveä, alkuräjähdystä, jota pidetään ehdottomasti totena. Kuinka moni on kuullut tässä yhteydessä niin sanotusta horisonttiongelmasta, sileysongelmasta tai tasaisuusongelmasta, joita yritetään paikata eräänlaisilla korjauskertoimilla, voisi sanoa myös sepitelmillä.

Näitä ovat esimerkiksi pimeä aine, pimeä energia, pimeä säteily, pimeä virtaus, pimeä neste, pimeät fotonit, kosminen inflaatio, alkuräjähdyksen singulariteetti, väärän metastabiilin tyhjiön kvanttifluktuaatio, toisiinsa törmäävät moniulotteiset braanit ym.

Useimmat meistä eivät ole koskaan kuulleetkaan näistä, sillä suurelle yleisölle ei juuri huudella ongelmista.

Alkuräjähdystarina kuitenkin tarvitsee näitä kaikkia, sillä muuten koko teoria luhistuu. Yhteistä edellä mainituille tekijöille on se, ettei ainuttakaan niistä ole voitu havaita tai vahvistaa kokein. Silti meille kerrotaan, että evoluutio alkuräjähdyksineen perustuu havaintoihin.

Tämä esimerkki osoittaa miksi ”yhä lisääntyvä joukko on hylännyt evoluutioteorian”. Alkuräjähdystarinalla maailmaa huijataan uskomaan, että luomista ei ole tapahtunut ja näin Jumalaakaan ei olisi.

Maailmankaikkeus ja kaikki mitä siinä on, yksinkertaisesti teki itse itsensä. Minä en sitä kuitenkaan usko, eikä sinunkaan pitäisi.

Eero Puntila

>>>>>>> Stashed changes