Oliko Jurva maaseudun helmi?

Lapsuuteni Jurva oli aivan erinäköinen kuin nyt. Muistan lämmöllä Zetori-kyytiä kylältä kirkolle. Puuta sanottiin jurvalaasten muavaaluvahaksi. Spelitkin oli. Maatiloja oli joka paikassa, samoin kuin puusepän verstaita. Kotiteollisuuskoulukin kukoisti.

Maalaisliitto, nykyinen Keskusta, varoitti maanviljelijöitä sosialismista ja keräsi sillä kannatustaan. Tämä on nyt johtanut siihen, että maatalous elää nyt sosialisminkaltaisessa tilassa. Maalaisliitto kertoi esitteissään puolustavansa maaseutukotia ja vastustavansa maaseudun autioittamista sekä turvaavansa vapaan Suomen.

Mitä on tapahtunut Jurvassa? Kuka on ollut vallankahvassa?

Valitettavan paljon on maaseutu autioitunut ja samalla Suomen vapauskin on hieman muuttunut kyseenalaiseksi. Meitä ohjataan Euroopan Unionista ja Suomen virkamiehet kuuliaisesti noudattavat direktiivejä. Missä on kotiteollisuuskoulu? Mikä olikaan se puolue, joka sen lopetti? Mikä oli se puolue, joka ratkaisi liittymisen Euroopan Unioniin? Mikä on se puolue, joka lopettaa lääkärinpalvelut Jurvasta?

EU:n, tai pikemminkin euron myötä on kotimainen teollisuus kokenut kolauksen. Kotimainen teollisuus ei pysty kilpailemaan halpatuonnin kanssa. Työvoima on monessa muussa maassa halvempaa ja tämä on johtanut kotimaisen laadukkaan teollisuuden ongelmiin. Suomessa puhutaan nyt hiilijalanjäljestä samaan aikaan kuin ulkomailta tuodaan huonolaatuisia tuotteita.

Teollisuuden tulovirran pieneneminen aiheuttaa veronkorotuksia jotka koskevat meitä jokaista, esimerkiksi auton käytön verotus koskee meitä maaseudulla asuvia kovemmin kuin kaupungissa asuvia. Jotain olisi tehtävä.

Suosittelen, että käytte ennen eduskuntavaaleja tutustumassa Itäkeskukseen Helsingissä tai Rewell Centeriin Vaasassa, siellä voitte aistia sen, mihin verorahasi käytetään.

Meidän pitää oikeasti turvata elinmahdollisuudet maaseudulla. Kotimaisuus kunniaan. Äänestämällä Perussuomalaisia voit vaikuttaa kehityksen suuntaan.

Juha Mäenpää (ps.)

eduskuntavaaliehdokas

Ilmajoki