Lakaiseeko Kurikka maton alle?

Lähes vuosi sitten eli 26.4.2017 kaupungin tekninen lautakunta hyväksyi § 13 esityksen kaupunginhallitukselle, että viisi kaupungille tarpeetonta kiinteistöä tulee panna myyntiin.

Kyseessä olevat kiinteistöt aiheuttavat vuodessa lähes 20 000 euron tarpeettomat hoitomenot, joten myyntipäätös on viisas ja kaupunkilaisten edun mukainen.

Minulla on kaupungin tarkastuslautakunnassa erityisseurannassa tekninen osasto, joten olen seurannut muun ohella miten ko. kiinteistöjen myynti etenee.

Viime syksyn aikana muistutin asiasta kirjallisesti vs. teknistä johtajaa, kaupunginjohtajaa ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaa heidän ollessaan tarkastuslautakunnan kuultavina kukin vuorollaan.

Lupasivat paneutua aiheeseen; myyntiä ei ole vaan näkynyt kaupunginhallituksen listoilla. Turha viivyttely asian valmistelussa ei ole ainakaan kiinni henkilöresursseista; kaupungin toimistoissa on ammattitaitoista työvoimaa yllin kyllin kuntaliitosten johdosta.

Olin helmikuussa aiheen johdosta yhteydessä Kuntaliiton lakiasiain osastolle. Sieltä annettiin ymmärtää, että kaupungille tarpeettomien kiinteistöjen myyntiä tulee valmistella ja viedä kaupantekopäätös kaupunginhallitukseen ja tarvittaessa kaupunginvaltuustoon.

Pahasti velkaantuneen Kurikan kaupunginhallitus asetti viime kesänä kaksitoistahenkisen talouden tasapainotustyöryhmän, joka valmisteli seitsemässä kokouksessaan loppuraportin, jonka valtuusto hyväksyi 11.12.2017. Ko. raportin kohdassa yleistä on selkeä lause: ”Turhista kiinteistöistä on luovuttava.”

Onko kyseessä korulause, jota ei tarvitse huomioida, kun alkanut huhtikuu humauttaa taas ne Nesteen ja Fortumin miljoonaosingotkin kaupungin kassaan?

Toki muistan nähneeni kaupungin budjetointiohjeissa, että osinkoja ei noteerata budjetin teossa, että saataisiin velkaisuutta tehokkaammin pienennettyä.

Kaupunkilaisten ja veronmaksajien tulee saada tietää, miten kaupungin asioita hoidetaan. Pyydän kaupunginjohtajaa korkeimpana esittelijänä vastaamaan tämän lehden palstalla, miten ko. kaupungille tarpeettomien kiinteistöjen myynti etenee ja milloin.

Jos myynti aiotaan lakaista maton alle, tulee julkisuuteen saattaa kuka tai ketkä ovat noinkin brutaalin päätöksen takana?

Hannu-Pekka Kivistö

tarkkaileva veronmaksaja

>>>>>>> Stashed changes