Kurikan valtuuston sijoitusymmärrys

Kurikan valtuuston ongelma on sijoitusosaamisen alkeiden puute. Tämä on massiivinen ongelma, joka uhkaa kurjistaa koko kaupungin asukkaat.

Kurikalla on kiinni Fortumin osakkeissa 130 miljoonaa, vuonna 2008 tosin oli Fortumissa kiinni jopa lähes 200 miljoonaa. Eikä kukaan tajunnut tehdä mitään järkevää esimerkiksi 180 miljoonan kohdalla.

Sama ongelma vaivaa Kurikkaa edelleen, kukaan ei tunnu tajuavan nytkään, kun Neste positio on käynyt päälle 150 miljoonan tasolla.

Vähääkään fiksumpi ihminen seuraa osakemarkkinoita tai Kurikan tapauksessa palkkaa sen fiksun finanssiosaajan, joka seuraa heidän puolestaan osakesalkkua. Siis tällaista osaavaa työvoimaa on kyllä saatavilla Pohjoismaissa, työvoimapulaan liittyvät ongelmat koskevat huonosti palkattuja ja raskaita töitä.

Norjan valtion +1000 miljardin salkun osinkotulot kasvoivat vuoden ensimmäisellä kvartaalilla 28 %. Kurikan 130 miljoonan Fortum salkun osingot eivät kasvaneet eivätkä ole kasvaneet vuoden 2007 jälkeen ollenkaan.

Voiko näin ”pienen” osakesalkun hallinta olla näin paljon vaikeampaa, kuin norjalaisten maailman suurimman osakesalkun hallinta?

Vai onko Kurikan kaupungin valtuustossa massiivinen kurikkalaisten hyvinvointia uhkaava osaamisvaje?

Pasi Partanen

osakesäästäjä