Kulttuuri yhdistää

Kulttuurissa rakastamme yhtä asiaa: sitä ettei se tunnusta väriä.

Kulttuuri luo identiteetin, kuulumisen tunteen, juuria kotiseudulle ja rakentaa sillan menneisyydestä tulevaisuuteen. Kulttuuri antaa meille laadukasta sisältöä vapaa-aikaan, joka johtaa hyvinvointiin ja onnellisuuteen.

Kaikkea tätä Kurikka tarvitsee juuri nyt. Kolmesta taajamasta koostuvana maaseutukaupunkina meidän on löydettävä tapoja kuntalaisten yhdistämiseen, pyrkien yhteiseen päämäärään: terveen, laadukkaan ja juurtuneen elämän saavuttamiseen.

Me molemmat olemme osaltamme kuntaliitosten seurauksena löytäneet välittömät verkostot kulttuuritoiminnan ja taiteen kautta niin Kurikasta, Jurvasta kuin Jalasjärveltäkin.

On kyseessä sitten työpajatoiminta, elokuvataide tai festivaalit, Kurikassa on erinomaisia ja vanhojen kuntarajojen yli ennakkoluulottomasti toimivia tahoja.

Meistä kumpikaan ei ole törmännyt ikäviin asenteisiin missään päin Kurikkaa, päinvastoin: koemme koko pitäjän suhtautuvan kulttuurin tekijöihin upeasti.

Kulttuuri on ollut se syy, miksi me olemme juurtuneet Kurikkaan, se on antanut meille työn ja elämän suunnan. Se on tehnyt meistä Jurvan ja Jalasjärven lupsakat vihreät maskotit.

Taloudellinen tilanne pakottaa parantamaan jo olemassa olevaa. Meidän on opittava tuntemaan toisemme ja hyödyntämään sitä kaikkea, mitä erilaisilla keskuksillamme on tarjota.

Meidän on saatava hyvät liikenneyhteydet alueellemme ja kehitettävä hankkeita yhdessä.

Meidän on luotava helppoja tapoja saada tukea kulttuuriprojekteille, sekä antaa tukea heille joilla on hyviä ideoita, mutta vaikeuksia byrokratian kanssa.

Jos Kurikasta halutaan rohkea, kulttuuria tukeva maaseutukaupunki, sen on investoitava siihen hieman enemmän. Ei vain sanoja, vaan riihikuivaa rahaa.

Mikki Paajanen (vihr.), kuntavaaliehdokas

Mikko Jokipii (vihr.), kuntavaaliehdokas