Jurvalaisiakin olympiasankareita muistettava

Kurikka ja Ilmajoki ovat saaneet viime aikoina huomiota tavastaan arvostaa olympiakävijöitään.

Minulla on ollut kunnia seurata läheltä näitä pohjalaisen urheilukulttuurin tähtihetkiä.

Kuulun kutsuttuna jäsenenä Juha Mieto -patsaan kansalaisvaltuuskuntaan ja pidin juhlapuheen pari viikkoa sitten Ilmajoki-hallissa, jossa juhlittiin öljyväreihin ikuistettuja 15 ilmajokelaista olympiaurheilijaa.

Kehotin puheessani Kurikan ja Ilmajoen päättäjiä istumaan samaan pöytään ja miettimään, miten Mietaan patsasta ja Ilmajoen maalauksia voitaisiin yhteistyössä markkinoida kaikelle kansalle.

Enkä tietenkään malttanut olla lisäämättä, että lisää erinomaisia markkinoinnin kohteita löytyy vain 35 kilometrin päästä Kurikan Jurvasta.

Moninkertaiset olympiakävijät ja -mitalien voittajat Heikki Ikola ja Hilkka Kuntola-Riihivuori sekä hienosti olympialaisissa pärjännyt Erkki Antila pitää nostaa ”kaapin päälle”.

Annoin Ilmajoen juhlassa ilmaisen vinkin: kysykää Juhani Toukoselta, joka maalasi ilmajokelaiset olympiakävijät, josko esimerkiksi hän olisi käytettävissä.

Jurvalaiskurikkalaisten kulttuuri- ja urheilupiirien pitää ryhtyä tuumasta toimeen ja muistaa vanha pohjalainen sanonta ”heti, eikä viirestoista päivä”!

Kari Mänty

Helsinki