Jurva on palannut 1930-luvulle

Otsikko on yllättävä, mutta totta, kun on kyse jurvalaisten terveyden ja sairauksien hoidosta.

Sotiemme edellä Jurvassa ei ollut lääkäriä, joten sairauksiin täytyi etsiä apua naapurikunnista. Myöhemmin 50–60-luvuilla Jurvaan palkattiin lääkäreitä, joskus lääkäreitä oli jopa kolme. Sairaala perustettiin. Voi niitä aikoja!

Nyt on palattu 80 vuotta sitten vallinneeseen tilanteeseen. Jurvassa ei ole ainuttakaan lääkäriä ja sairaalaa ajetaan alas. Uskomatonta! Tänä päivänä kun kehutaan suomalaista terveydenhoitoa ja miten se huolehtii meistä kaikista asuinpaikkaan katsomatta.

Väitän, että tänä päivänä jurvalaiset maksavat edelleenkin veroja niin paljon, että heidän terveyttään pystytään hoitamaan. Missä on vika?

Kertokaa te Jurvasta kaupunginvaltuustoon valitut edustajamme, miten näin on päässyt käymään. Mitä olette asian puolesta tehneet ja mitä aiotte tehdä. Jos ette pysty jurvalaisten etua valvomaan, älkää pyrkikö valtuustoon.

Jos teissä on hiukankin ryhtiä, kertokaa tämän lehden palstoilla, mitä aiotte tehdä.

Se, ettei Jurvaan saada omaa lääkäriä, ei ole mikään luonnonlaki. Päättäjien tahdosta kaikki riippuu. Tilanne Jurvan sairaanhoidossa on kestämätön. Tehkää asialle jotain!

Kymmenien huolestuneiden jurvalaisten puolesta

Raimo Mäntylä