Jurva nousussa

Luin ilahtuneena Jurvan Sanomissa (5.9.2018) julkaistun raportin Sellaa koskeneesta keskustelutilaisuudesta. Raportin pohjalta välittyy tunnelma, että jurvalaiset ovat tosissaan kiinnostuneita kehittämään kuntaansa. Hatun nosto jurvalaisille!

Minua ilahdutti erityisesti se, että juuri Sellan kohdalla on hyväksytty pohdittavaksi useita erilaisia vaihtoehtoja ja että asiassa edetään kiihkoilematta, kaikessa rauhassa.

Toispaikkakuntalaisena haluan vielä kerran tuoda pohdintaan Jurvan laajan kansallisen maineen puuseppätaitojen ja huonekalurakentamisen aloilla. Se voisi merkitä sitä, että mikäli Sella keskittyisi näihin aloihin ja sen markkinoinnissa ne kävisivät selkeästi ilmi, osa markkinoinnin jalkatyöstä olisi jo pitkälti tehty.

Mikäli vielä onnistuttaisiin kehittämään (esimerkiksi modernin digitekniikan keinoin) Jurvan perinteitä mielenkiintoisesti ja osallistavasti kuvaava näyttely, entinen Nikkarikeskus voisi todella toimia sen alkuperäisen nimen mukaisessa tarkoituksessa Jurvan ”helmenä”, jolle olisi vetovoimaa ympäri Suomenniemen (ehkä ulkomaitakin myöten).

Olisiko syytä järjestää idea- ja suunnittelukilpailu Jurvan ”helmen” kehittämiseksi?

Jukka Laitakari

terveystieteen tri (Ph. D.)

Jyväskylä