Julkilausuma jurvalaisten terveyspalveluista päättäville

Me jurvalaiset olemme erittäin huolestuneita aina vain kaventuneista terveydenhuollon palveluistamme. Lähestyvät sote-uudistukset lisäävät näitä uhkakuvia vielä entisestään.

Toivomme päättäjiltä inhimillisyyttä ja kykyä nähdä jurvalaisten tarpeet ja huomioimaan ikärakenne palvelujen järjestelyissä.

Palvelujen saatavuus läheltä on varsinkin ikäihmisille tärkeimpiä asioita vaivojen lisääntyessä. Monelle on jo Kurikkaan terveyskeskukseen lähteminen iso rasitus saattajan puuttuessa ja kustannuksetkin pelottavat.

Nuorempaa väestöä ei myöskään sovi unohtaa, sillä he lähtevät parempien palvelujen äärelle isoihin keskuksiin. Samalla vanhemmat ihmiset jäävät ilman lähiomaisten turvaa ja apua.

Eläkeliiton jäsenistöltä kyseltäessä, saimme toiveita suunnitteilla oleviin terveydenhoitopalvelujen järjestelyihin.

He toivoivat lääkärin vastaanottoa Jurvaan kaikkina arkipäivinä, sairaita kyllä riittää. Hammaslääkärin vastaanotto kaikkina arkipäivinä, nyt vain kolmena.

Laboratorion tulisi olla auki kaikkina arkipäivinä, nyt aiotaan supistaa. Neuvolan- ja kouluterveydenhoitajan palvelut on pidettävä ennallaan. Oman sairasosaston pysyminen Jurvassa samoin kuin vanhustenhoitopaikat lähellä omaisia, sillä yhteys on tärkeää.

Vanhushoidon laatuun on panostettava, riittävästi henkilökuntaa, ravitsevaa ruokaa ja vaippoja riittävästi.

Raija Tikkala, hallituksen puheenjohtaja

Ulla Syrjä, hallituksen sihteeri

Eläkeliiton Jurvan yhdistys

>>>>>>> Stashed changes