Hymyile, olet Jurvassa!

Törmäsin tässä taannoin erään vakuutusyhtiön mainokseen, jonka mukaan heidän asiakkuus tuo hymyn huulille. Minulla on vahvoja siteitä Jurvaan, vaikka olen asunut siellä päin Kurikkaa vain 1,5 vuotta, koska vaimoni syntymäkoti on Jurvassa, kurikkalaisena käytän aktiivisesti Jurvan palveluita.

Sälli on yksi perheemme lempikohteista kesällä. Vaikea keksiä yhtään hyvää syytä, miksi Jurvassa ollessa ei voisi hymyillä. Ihmiset ovat pääosin positiivisia ja pieni virne silmäkulmassa. Tontit on halpoja, koulu on kunnossa sekä päiväkoti on täynnä lapsia. Vaimoni kautta olen huomannut myös, että jurvalaiset ovat ylpeitä juuristaan, sietää ollakin.

Valtuutettuna meillä on tehtävä ajaa koko Kurikan etua, jokaisen taajaman asukkaat ansaitsevat heille kuuluvat palvelut. Osittain tässä on onnistuttu, osittain ei. Kurikan kaupunki ostaa Jikiltä terveys- ja sosiaalipalvelut, tässä kohtaa ei tilaaja saa aina sitä mitä tilaa, näin ei asia voi olla.

Jos itse tilaan verkkokaupasta kiintolevyn tai rautakaupasta terassilautaa 200m, odotan saavani sen enkä vain tyhjiä lupauksia. Mielestäni hyvä päätöksentekijä uskaltaa tehdä vaikeita päätöksiä, tarttua asioihin, ottaa selvää sekä tarvittaessa muuttaa mielipidettään, jos faktat sitä tukevat.

Olin itse mukana valtuuston lisäksi muun muassa sivistyslautakunnassa varapuheenjohtajan roolissa. Lautakuntatyö on erittäin kiinnostavaa ja siinä pääsee, jos siis haluaa ja uskaltaa, linjaamaan lapsia ja nuoria koskevia asioita pitkälle tulevaisuuteen.

Kouluverkkotyön seurauksena saamme Kurikkaan kaksi uutta koulukiinteistöä, lapset, kaupunkimme tulevaisuuden tekijät, saavat nykyaikaiset ja ennen kaikkea terveet tilat. Aloitteemme kautta saimme kuitenkin joka kuntakeskukseen skeittiparkit.

Lautakuntatyötä on nyt takana 8 vuotta ja olen varma, että kokemuksesta on tässä hyötyä. Mennyt valtuustokausi on ollut kasvavien menojen ja pienenevien tulojen aikaa kaupungissamme. Meidän pitää jatkossa(kin) pitää huolta, että rahamme menevät oikeasti tärkeisiin asioihin.

Meidän pitää uskaltaa priorisoida kuntalaisten rahoja, jotta kaupunkimme säilyy elinvoimaisena. Olen varma että jokainen kuntalainen on esimerkiksi valmis maksamaan ikäihmisten hoidosta tarvittavan määrän ja hoitomuodon pitää vastata palveluntarvetta!

En lupaa vappusatasia, mutta lupaan ajaa jatkossakin tavallisen ihmisen asioita, uskallan avata suuni, oli kyseessä sitten liikuntapaikkarakentaminen, sote-asiat tai vaikka palveluverkko.

Kaupunkimme tarvitsee päättäjiä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita asioista. Ottavat selvää asioista, tulevat toimeen erilaisten ihmisten kanssa sekä uskaltavat uida vastavirtaan. Tulevaisuus tehdään faktojen pohjalta!

Markus Blommendahl (kd.), kuntavaaliehdokas