Yrityksiltä toimeentuloa, yhdistyksiltä iloa

Yksi on Jurvan nykytilaan tyytyväinen, toinen hyvin huolissaan. Huoli syntyy siitä, että koti on aina koti. Pois ei olla muuttamassa, joten asioiden halutaan pysyvän hyvällä tolalla.

Aloitamme Jurvan Sanomien tässä numerossa juttusarjan, jossa herätämme keskustelua siitä, mitä Jurvalle kuuluu juuri nyt. Uusi vuosikymmen on alussa, joten on hyvä hetki seisahtua miettimään nykytilaa ja pohtia tulevaisuuden näkymiä.

Ensimmäiseen juttuun kommenttia pyydettiin paikkakuntalaisilta, jotka olivat kauppareissullaan tai ulkoilemassa Kirkonkylällä. Toivomme juttusarjan herättävän lukijoissamme ajatuksia. Mielipidetekstit ovat lehteen erittäin tervetulleita.

Juuri nyt toimittajan työ Jurvassa on mieluisaa. Sellan ostanut Hiipakka ja Helsingissä laajentava Hakola ovat kertoneet erinomaisia uutisia.

Alueen kuulumiset ovatkin hyvin suureksi osaksi yritysten käsissä. Kuntien talous on koko Suomessa tilanteessa, jossa isot satsaukset elämänlaadun parantamiseen jäävät usein haaveeksi. Kurikka on tulevina vuosina kasvattamassa velkamääräänsä tasolle, jolla uusia investointeja voi olla vaikea tehdä. Elämän edellytykset paikkakunnalle tuovat ennen kaikkea omat yrittäjämme ja paikkakuntalaiset itse.

Siinä missä yritykset tuovat toimeentuloa ihmisille, iloa ja ylpeyttä omasta paikkakunnasta voivat kasvattaa yhdistykset. Jurvassa on tänä talvena saanut käydä kuukauden elokuvissa ja uusi näytöskausi on tulossa. Jalasjärvinen Mukula ry ansaitsee tästä lämpimät kiitokset.

Meillä on myös päässyt hiihtämään, kiitos Jurvan Urheilijoiden ansiosta laduille saadun lumetusjärjestelmän. Harva muu baana Pohjanmaalla on pysynyt auki.

JARMO PANULA