Yhdellä voi pärjätä

Kiinteistömassa. Tähän yhteen sanaan tiivistyy sekä Kurikan kaupungin että Kurikan seurakunnan lähes suurimmat huolenaiheet. Kummallakin julkisyhteisöllä on omistuksessaan rakennuksia, joiden ylläpidosta on vähitellen tullut niille taakka.

Kumpikin yhteisö on myös pyrkinyt ratkaisemaan rakennuksiin liittyviä ongelmia. Kurikan maahan painuva kaupungintalo päädyttiin lopulta purkamaan ja siellä työskennellyt väki siirrettiin Velsanmäelle vanhaan tehdaskiinteistöön. Ratkaisu oli toimiva vain hetken. Osa työntekijöistä alkoi oireilla tiloissa ja tarve uusille väistötiloille syntyi.

Tähän kanta-Kurikan kiinteistöongelmaan löytyi ratkaisu Jurvasta, kun Sellasta tuli Kurikan hallinnon päämaja.

Kovin pitkään hallinto ei Jurvassa viihtynyt. Töitä oli vaikea tehdä, kun kahvitauon aikana ei päässyt luontevasti pallottelemaan ideoita kaikkien kaupungin työntekijöiden kanssa. Myös edestakaista ajelua taajamien välillä pidettiin huonona asiana.

Hallinnolle löydettiinkin uudet, vuokratut työtilat Kurikan keskustasta. Sen sijaan jo kaupungin omistuksessa ja Kurikan Toimitiloihin fuusioidusta Sellasta tuli ongelma, vaikka rakennus on kunnoltaan yksi parhaimmista koko Kurikan alueella. Siksi se on kelvannut kaupungin hallinnon lisäksi väistötilaksi myös Jurvan terveysasemalle.

Samalla kun Toimitilat yrittää saada myytyä Sellaa, kaupunki suunnittelee kovasti rakentavansa Kurikkaan toisen uimahallin. Valitusten vuoksi hanke on tosin jäissä, mutta investointisuunnitelmassa se on yhä mukana. Seurakunnassa ei olla yhtä jääräpäisiä, vaan toimintaa aiotaan sopeuttaa nykytilaa vastaavaksi.

Seurakunnassa onkin muun muassa todettu, että kahdelle leirikeskukselle ei ole enää tarvetta.