Vihdoinkin oma lääkäri

Jurvaan on kaivattu kokoaikaista lääkäriä jo pitkään, ja lääkärin rekrytoimisen eteen on tehty paljon töitä. Ensi viikon alussa Jurva saa todellisen jättipotin, kun toivottu kokopäiväinen lääkäri ottaa Jurvan terveysaseman ja jurvalaiset hellään huomaansa. Lääkärinä aloittaa Kari Lehtimaa, joka siirtyy Jurvaan Jalasjärven terveysasemalta. Lehtimaa on paikalla Jurvassa lähtökohtaisesti neljä päivää viikossa.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän johtava ylilääkäri Minna Timonen kertoi kesäkuussa Jurvan Sanomissa, että vastaanotot käsittävät kansansairauksia, diagnosointeja, kontrollointeja, reseptien kirjoittamista ja lausuntoja. Neuvolan lääkäripalveluita ja lääkäripäivystystä Jurvassa ei ole edelleenkään, ja ajanvaraus hoituu yhä Kurikan kautta.

Viime aikoina Jurvan lääkäritilanne on ollut huono, sillä lääkäri on käynyt vain noin kerran viikossa pitämässä kiireetöntä vastaanottoa. Timo Kosonen jatkaa käyntejään ainakin tämän vuoden loppuun saakka.

JIK:llä on Jurvan terveysasemalla kaksi lääkärin vakanssia. Oman lääkärin saaminen Jurvaan saattaa jatkossa helpottaa toisen kokopäiväisen lääkärin palkkaamista. Toista lääkäriä on jo yritetty rekrytoida, ja työ sen eteen jatkuu.

Vaikka toinen kokopäiväinen lääkäri löytyisi, lääkäripäivystys Jurvassa ei ole realistista. Timosen mukaan lääkärimitoitus päivystykselle on liian pieni kahdellakin lääkärillä. Pohdintaa kannattaa jatkaa, mikä on terveysasemalla järkevintä ja tehokkainta nykyisellä väestöpohjalla.

Jarno Ranta