Vielä voit valita, mihin suuntaan haluat Kurikkaa työntää

Saavatko koululaiset riittävästi matalan kynnyksen tukea, jos heillä on vaikeuksia? Onko Jurvan terveysasemalla lääkäri vai keskitetäänkö palvelut Kurikkaan? Miten laaja kouluverkko Kurikassa säilytetään?

Kaikki nämä ovat pohjimmiltaan poliittisia päätöksiä. Kaupunki antaa rahalliset resurssit koululaisten tukeen. Kaupunki päättää, millaista terveydenhuollon palveluverkkoa se ylläpitää. Kaupunki päättää myös, pidetäänkö Kurikassa lähikouluista ja -lukioista kiinni.

Kaupungissa päätösvalta on valtuutetuilla. Ihan jokainen täysi-ikäinen Kurikassa voi nyt antaa työntöapua hyvälle ehdokkaalle kohti päätöksentekopöytiä.

Millaiseen suuntaan Kurikkaa siis haluat olla työntämässä? Jos uskot esimerkiksi ennaltaehkäisevien palvelujen tehoon, äänestä ehdokasta, joka puhuu niiden puolesta. Valitse äänestäjänä, mikä sinulle on tärkeää. Arvomaailmaeroja kyllä eteläpohjalaisista löytyy, kuten Seinäjoen vegaaniruokakeskustelu on osoittanut.

Asioita kaupungissa voi tehdä näin tai noin. Vedenpitävästi ei ole todistettu, että tietty tapa toimia vaikka juuri koulumaailmassa olisi yhtä aikaa halvin, kaikkein tehokkain ja heikoimmat huomioon ottava.

Jyrkimmät reunaehdot toiminnalle antaa tietysti talous. Yksi paikka satsata voi kuitenkin tuoda säästöjä toisaalta.

Yksi puoli kuntavaaleissa on äänestää valtuustoon aikaansaavaa ja uskaliasta. Meidänkin pitäjässämme moni valtuutettu on ollut aktiivinen kulisseissa. Se on näkynyt eri asioissa teiden paikkaamisesta lääkäritilanteen paranemiseen.

Demokratiassa valitsemme äänestämällä, mihin suuntaan haluamme asioita viedä. Politiikka on valintoja. Vielä ehtii äänestää.

Jarmo Panula