Varma tulevaisuus

Kurikan kaupungin ensi vuoden talousarvion ja kolmen seuraavan vuoden taloussuunnitelman ansiosta ei tulevaisuutta tarvitse kaikilta osin ennustaa tyhjältä pohjalta.

Valtuuston hyväksymän talousarvion ansiosta tiedetään jo muun muassa se, että kanta-Kurikkaan nousee lähivuosina uusi monitoimihalli. Se palvelee monien urheilulajien harrastajia sekä tarjoaa uusia mahdollisuuksia messu- ja tapahtumajärjestäjille. Halli on hieno juttu muun muassa jurvalaisille jalkapalloilijoille, vaikka se sijaitseekin vajaan 30 kilometrin päässä.

Myös se tiedetään, että Jalasjärvelle ryhdytään rakentamaan uutta uimahallia. Joulukuun valtuustonkokouksessa, jossa asiasta päätettiin, uimahallihankkeen täydellistä peruuttamista kannatti vain neljä valtuutettua: kaksi Penttilää, yksi Koskinen ja yksi Marttila eli neljä jurvalaista.

Toisessa äänestyksessä hallihanketta olisi haluttu supistaa eli jättää uimahalli siitä pois ja kohdentaa varoja vain kuplahallin korjaukseen. Kokonaisuus sai kuitenkin enemmän kannatusta. Rakennushanke on toki vielä ehdollinen, sillä ilman valtiolta saatavaa avustusta siitä ei tule totta. Usko on kuitenkin sen suhteen vahva, että varat valtiolta sitä varten saadaan.

Se ei kuitenkaan vielä ole varmaa, kuinka Jurvan 160-vuotista historiaa ensi vuonna juhlitaan.

Vaikka kuntaa ei virallisesti ole enää olemassa, on nykyisellä Jurvan kaupunginosalla vahva identiteetti, joka myös ansaitsee huomionsa.

Yhteistä tahtoa, sitä alueen asukkailta tarvitaan, jotta täältä nouseva ääni kuullaan myös laajemmin. Jalasjärvisistä voidaan tältä osin ottaa mallia. Sillä voimalla he jaksoivat uimahallihankettaankin puolustaa.