Vailla omaa edustajaa

Eduskuntavaalien tulos ei kurikkalaisittain näytä kovinkaan hyvältä. Omaa kansanedustajaa ei Helsinkiin saatu, vaikka tarjolla oli peräti seitsemän ehdokasta. Tosin jo ennalta osattiin arvioida ainakin se, että keskustalla ei näissä vaaleissa alueellamme ole helppoa. Valtakunnallisesti puolueen kannatus näytti heikkoja lukemia ja lisäksi Kurikan lähiseudulla ehdokastarjonta oli runsasta. Äänet jakautuivat usealle ehdokkaalle eikä jättipottia vain yhdelle saatu aikaan.

Etenkin Etelä-Suomessa pyörivä vihreä tuulahdus ei yltänyt vielä tarpeeksi kovalla voimalla Pohjanmaan lakeuksille. Nostetta kannatukseensa puolue sai reilusti edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna, mutta eduskuntaan Vaasan vaalipiirin alueelta ei vihreää edustajaa saatu.

Kokoomuksen nuorella Aku Autiolla ei näissä eduskuntavaaleissa ollut vielä kiirettä mihinkään. Myös muilla kurikkalaisehdokkailla riittää vielä runsaasti vuosia päättäjän paikalle pyrkimisiin. Luovuttaa ei siis kannata, vaan suunnata katse jo tiukasti neljän vuoden päähän.

Nyt on runsaasti aikaa tehdä itseään ja ajatuksiaan tunnetuksi niitä vaaleja varten.

Vaikka Kurikasta ei kansanedustajaa läpi saatu, niin läheltä sellainen kuitenkin päättäjäksi äänestettiin. Koskenkorvalla asuva Juha Mäenpää (ps.) sai Vaasan vaalipiirissä lähes 7 000 ääntä ja nousi kansanedustajaksi. Kurikassa Mäenpää oli vaalien äänikuningas, joten viestinviejän titteli on hänelle siltä osin jo annettu.

Eduskuntavaalit on nyt käyty, mutta vaaliuurnille suomalaiset vielä toistamiseen tänä keväänä. Europarlamenttivaalien vuoro on nimittäin 26. toukokuuta. Euroopan unionin reuna-alueella ei yhdenkään pidä jättää ääntänsä käyttämättä.