Uuden edessä

Jurvan Sanomissa muuttui vuodenvaihteessa kaksi isoa asiaa. Paperilehden ilmestymispäivä vaihtui torstaiksi ja samalla vaihtuivat lehden molemmat toimittajat.

Sekä toimitus että lukijat elävät nyt jännittäviä hetkiä. Lehteä luetaan varmasti tarkasti ja lukijat tutkivat, mikä muuttuu.

Lehteä ei kuitenkaan myllerretä. Jurvan Sanomat keskittyy tänäkin vuonna kertomaan Jurvan asioista. Paikallislehden tehtävänä on kertoa kotipaikkakunnan asioista paremmin ja tarkemmin kuin muut.

Meidät uudet toimittajat on otettu Jurvassa lämpimästi vastaan. Lehti on käymiemme keskustelujen mukaan monille paikkakuntalaisille hyvin tärkeä.

Se on myös osa yhteisöä, pitämässä jurvalaisten puolta ja edistämässä alueen virkeyttä. Haluamme pitää lehden roolin tällaisena jatkossakin.

Suurin murhe paikkakunnalla kuuluu olevan huoli palveluista. Lääkäri ja hammashoito halutaan pitää paikkakunnalla. Kurikan kakusta halutaan osansa. Pidämme lehdessä yllä julkista keskustelua Jurvan asemasta.

Muutoksia tuomme lähinnä lehden nettisivuille ja sosiaalisen median kanaviin. Julkaisemme uutisiamme mahdollisimman ripeästi netissä, aiempaa hieman laajemmin. Printtilehden sisältöön tämä ei vaikuta. Samat jutut julkaistaan myös paperilehdessä.

Me toimittajat olemme uuden työmme edessä nöyriä. Tutustumme paikkakuntaan joka päivä paremmin. Aloitamme lähiviikkoina uuden juttusarjan, jossa herätämme keskustelua Jurvasta itsestään. Samalla tutustumme itsekin yhä paremmin jurvalaisten ajatuksiin Jurvasta.

Juttuvinkkejä, ajatuksia ja ehdotuksia haastateltavista otamme vastaan mielellämme. Haluamme olla nyt enemmän kuulolla kuin äänessä.

JARMO PANULA